swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: zamknięcie porodówki w Swissmedzie???

to niech przedłuża do maja:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kobietki ja mowilam,ze w kwietniu moge rodzic to polozna mowila,ze zapraszaja wiec mysle,ze kwiecien bedzie jeszcze otwarte...

no tak, bo w państwowym krwotoki się nie zdarzają, kobiety znieczulenie dostają jak tylko przekroczą próg porodówki, a o popękaniu nikt nigdy nie słyszał ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedna po złym łyżeczkowaniu miała krwotok wewnętrzny, jedna zapłaciła 6tys. za znieczulenie którego nie dostała, bo najpierw zbyt małe rozwarcie, potem nie było anestezjologa.. Kolejnej nie rozcięli i popękała tak, że miała długą rekonwalescencję i zszywali ją ponownie po 2msc. Po porodzie zabrali dziecko, żeby odpoczęła, a dziecko nakarmili modyfikowanym i dziewczyna nie pobudziła laktacji (mimo że bardzo chciała karmić piersią). Nie znam zadowolonej osoby ze Sweesmedu, chociaż słyszałam że cc potrafią robić. Polecam poród w państwowym szpitalu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakie problemy miały koleżanki?

koniecznie....podpytaj, chociaż jak info od lekarza tam pracującego...to chyba niestety prawda.

I całe szczęście że zamykają, bo 3 moje koleżanki tam rodziły i wszystkie 3 miały problemy z samym porodem lub po porodzie. Sweesmed potrafi zaoferować jedynie pyszne obiadki, opiekę nad nowonarodzonym dzieckiem, łazienkę w pokoju i nic więcej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

oj to slabo,bo bardzo sie nastawilam juz na porod w swissmedzie.a bede rodzic pod koniec czerwca... zadzwonie jutro tam i zobaczymy co powiedza.

W naszym wątku ciążowym (maj czerwiec 2014) odezwała się dziewczyna, która chodzi do lekarza pracującego w Swissmedzie. Twierdzi on, że za 2-3 m-ce zamykają na 100%.

zamknięcie porodówki w Swissmedzie???

Witam, mam pytanie: czy ktoś coś wie na temat zamknięcia porodówki w Swissmedzie za około 2/3 miesiące? Na różnych forach chodzą takie plotki i generalnie chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś może posiada konkretne informacje.

Re: swissmed poród 2013

happymum USPOKOILAS MNIE :))))))))))))))) dziękuje!

Rozmawiałam tam z polozna, to mowila ze nie bedzie problemu jesli nie mam bialka w moczu i czuje sie dobrze no i jesli mam zaswiadczenie- a takie posiadam:)

pojade tam za 2-3 tygodnie i wtedy sie wypytam dokladnie.

jesli mi odmowia, to wpadne w panikę wszech wszech wszech czasów;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewuszki ja rodziłam w grudniu ale ciągle was podczytuję :) co do nadciśnienia u mamy to dla nich nie problem...mi wyszło nadciśnienie wg nich i miałam CC i nikt z nadciśnienia nie robił problemu...dziwi się tylko że mój ginekolog mojego wysokiego ciśnienie nie uważał za nadciśnienie i nie dał mi nic na zbicie...
Co do miejsc to owszem mają 7 :) ja rodziłam w grudniu i było przeludnienie :D było nas ponad 7 :D w razie potrzeby mają sale na którą przywożą dodatkowe 2 łóżka i jest ok :) nikogo nie odeślą jeśli miał umówioną cc lub zaczęła się akcja porodowa porodu SN :) więc nie martwcie się :) i limitu chyba dziennego nie mają...wiem że w dniu w którym rodziłam były dwa poródy SN i 4 lub 5 cesarek :) więc spokojnie...a planowane mieli 2...reszta to przypadki nagłe :) więc nie stresujcie się

rozmowa jest ok. 37 ego tygodnia, ale mysle, ze nie ma problemu, zeby podejsc na oddzial, zawolaja lekarza i porozmawiac jak to widzi, wtedy masz jasnosc, czy tu czekasz czy szukasz innej alternatywy.

A to się nie martwie :)
Dziecko rozwija się dobrze, ja tez w normie.
Ale CC chce miec i ciesze sie,ze mam to zaswiadczenie po jednak podczas porodu SN moze roznie z tym cisnieniem byc.
Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz :)

Mam nadzieje,ze sie załapie na porod tam.. :)

pytalam o cukrzyce, wiec bo tutaj Forumka ma. ogolnie z tego, co sie dowiedzialam, to jesli jestes pod kontrola, unormowana lekami to nie powinno byc problemu. jesli lekarz na rozmowie ma watpliwosci to proszę o konsultacje swojego specjaliste- przynoszisz badania. oni bardziej unikaja przypadkow patologii ciazy, gdy wiedza, ze dziecko musieliby wiezc, wtedy polecaja zaspe i kliniczna, co moim zdaniem dobrze swiadczy. po pierwsze nikt nie chce miec problemu, chca by dziecko bylo bardziej bezpieczne, a nie branie kasy, zeby wziac.

z tego co mowili , jesli maja pojedyncze pacjentki, to kladą je osobno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aga czy to prawda,ze oni biorą tylko zdrowe pacjentki? wiesz cos moze? :)
ja mam nadcisinienie i się martwie,ze mnie z tego powodu nie przyjmą..

a tak to 17 marca mam spotkanie z lekarzem ale do tego czasu pewnie bede sie stresowac :)

jestem w szoku, bo podobno w wiekszosci kobiety sa same na sali, a tu przepelnienie... : )

ale jak bylam tam 2 tygodnie temu to o remoncie nic nie mowili, a mowilam ze byc moze bedzie to kwiecien.

pewnie jakis limit maja. miejsc jest 7, porodów ok 30 w miesiącu. zwykle trzymaja 2-3 dni, chyba, że zółtaczka. ktg pewnie w piatek to dam znac.

koniec maja

asku_85 na kiedy masz termin?