swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

jak któraś się czegoś dowie, niech daje znać reszcie przestraszonych:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie straszcie mnie :P mam termin na marzec/poczatek kwietnia :D

no właśnie oni chyba maja jakis limit?

A co do Białegostoku to pewnie masz na mysli Arciszewskich.
Piękna klinika :)

niestety z trojmiasta to kawal drogi,a mi ciezko wysiedziec 2h w kinie:(

a czy jest jakiś limit dzienny że nie więcej niż 4 pacjentki rodzę w sierpniu?

Aga M., aż takie długie listy? Kurcze, oby miejsca dla mnie starczyło;-)))

W Białymstoku jest jeszcze świetna klinika z dofinansowaniem nfz. Gdybym miała mieć planowaną cesarkę to bym się zastanawiała nad nią- koszt 2 tyś z hakiem więc bez porównania do Swiss...

byłam kilka dni temu na kwalifikachach i maja pozapisywane dziewczyny na luty i marzec - długie listy, nie sadze, zeby chcieli zamykac. bede na ktg to zapytam.

innej opcji w trojmiescie nie ma

wiem, ze torun ma matopat w warszawa medicover.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie do osób, które udają się na kwalifikacje w niedalekiej przyszłości, lub niedawno były: czy to prawda, że od kwietnia porodówka ma być zamknięta? Jedna dziewczyna u nas w wątku jest pewna ze swoich źródeł, na stronie www. nie znalazłam takiej info...no i trochę się zaniepokoiłam, bo planuję tam rodzić.

Jest jeszcze gdzieś w trójmieście opcja rodzenia w prywatnej klinice?

W swiss zrobią cc jak chcesz zawsze

czy przebyte wcześniej cesarskie cięcie jest wystarczającym wskazaniem do kolejnego cięcia w swissmedzie czy trzeba mieć jeszcze dodatkowe wskazania?

dziękuje Ci bardzo za odpowiedz :)
ja musze miec CC ze wzgledu na zdrowie, ale jak sie ciąć to tylko tam!:P

fajnie,ze jestes juz ze swoja dzidzia w domku!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Urodziłam cc w czwartek o 13 nastej ,a w niedzielę jakoś ok godziny 12-nastej wyszliśmy ,bo czekalismy na wypisy :)
Wstałam pierwszy raz na drugi dzień żeby prysznic wziąść ,wiadomo że rana boli ale da się :)
Było mi poprostu słabo ,ale wstałam i potem już latałam po całym pokoju :) hihi dziecko daje bardzo dużo siły !

Ja mam termin na koniec marca/poczatek kwietnia.

Takie wpisy tylko sprawiaja,ze ciesze sie,ze moge sobie pozwolic na porod tam.
Oczywiscie nie sama, pomoc całej rodziny i jakos dalismy radę by miec te dodatkowe, wyjęte z budzetu 6 tysiecy ale to nie wazne :)

Super,ze jestes zadowolona z opieki.
Długo trzymali Cie w szpitalu?
Po ilu godzinach wstalas?
Bylo ciezko wstac? :)

pozdrawiam :)))

Gratulacje, Kincia!

A jest tu może jakaś mama z terminem na koniec marca?

Dziękuje :*

ciesze sie, ze tak sprawnie poszło! oby nastepnym razem udalo Ci sie naturalnie, ale przy takiej sytuacji rzeczywiscie najwazniejsze było zdrowie Małej.

najlepszego!

Kincia, gratuluję. Pozytywnie się do czyta :)

No więc tak :)
Przyjechaliśmy na odział o godzinie 9 coś takiego ,o 6 wody w domu mi odeszły. Tam powitała nas cudowna położna Pani Asia !! Pozdrawiam jeśli to czyta :)
No i standardowo ktg ,badanie ginekologiczne 4 cm rozwarcia skórcze słabe ,ale są :)
Idziemy na porodówkę . Sala porodowa pełen komfort ! Jak w domu cisza spokój ,wsparcie położnej ,no myślę sobie urodzę tak jak chciałam,tak jak sobie to wyobrażałam.
Niestety moja szyjka za bardzo skrócić się nie chciała ,więc dostałam zastrzyk na to aby zmiękła czy coś nie pamiętam już :P
Potem przyszedł lekarz zbadać czy coś się zmienia ,a w między czasie moje wody robiły się coraz gorsze ! Zielone - seledynowe,szyjka dalej twarda ,rozwarcie na 4cm. Moja córcia wydaliła chyba smółkę ,bo ucisneła pępowinę i było jakieś niedotlenienie...
Dr mówi że nie ma co i robimy szybko CC,no myślałam że się popłaczę bo marzyłam o porodzie siłami natury . No ale zdrowie dzecka najważniejsze !
Godzina coś po 13-nastej Cesarka w bardzo fajnej luźnej bezstresowej atmoswerze, działo się to naprawdę bardzo szybko,pytałam mojego czy mi się to tak szybko wydawało ,ale i on mówił że to była szybka akcja ,zależało poprostu lekarzą na czasie,aby maluszka jak najszybciej wyciągnąć! I za to jestem im wdzięczna z całego serca !! Byłam troszkę zdziwiona tym że po 2 minutach (dosłownie) bo tyle mi zajeło dojście na blok operacyjny,czekał na mnie cały sztab ludzi ! Cesarkę robiło mi 2 lekarzy, był przy mnie cały czas Pan anestozjolog ,Panie położne ,no z 6 osób bym tam naliczyła.branę mam tak zszyta jakbym byla na plastyce brzucha :D serio nie spodziewałam się takiej małej rany i do tego zszytej tak że wygląda jakby jej nie było :)
No i tak wygladał po skrócie mój poród :)
To był najpiękniejszy dzień w naszym życiu,naprawdę wspominam ten dzień z uśmiechem ,chociaż bałam się o swoje dziecko ,lekarze zadbali o wszystko! U mnie w szpitalu na pewno nie zrobili mi by cesarki ,kazali czekać 20 godzin,nawet nie chcę myśleć co mogłoby stać się z moją córeczką. Zresztą nie tylko w moim szpitalu ,nało to przypadków w całej polsce w szpitalach państwowych ludzoie dzieci tracą ,bo trzeba działać ,a tu każą kobiecie czekać..nie jestem w stanie wycenić zdrowia i życia naszego dziecka ,na pewno jest warte więcej niż 6 tyś.

A teraz tak ogólnie o wszystkim :P

Porady laktacyjne może faktycznie nie są nie wiadomo jakie ,ale Panie starają się pomóc i mi pomogły ,bo karmię piersią od czasu cesarki :)

Sala/łazienka leżałam na jedynce.wszystko czyściutkie ładne. Czułam się jak w domu ,może dlatego że tatuś był z nami ,nikt nie robił problemów ,nikt go nie przeganiał,wręcz mówili sami żeby został i nie jechał tak daleko ,bo te śniegii :/ no ale niestety musiał.

Jedzenie bardzo dobre i zawsze zostawiałam ,nigdy nie zjadłam tam chyba calej porcji :P no chyba że zupy ,bo były pyszne !

Leki na życzenie ,bez problemu.

Pielęgniarki/położne/pani od noworodków bardzo fajne ,miłe i pomocne :)

Jeśli chodzi o firmę pieluszek to happy używają ,chusteczki bambino,a zabrać ze sobą nie trzeba podkładów ,ani podkładów higienicznych bo tam jest szafka w sali w której wszystko jest i mozna sobie beać do woli :)

Alicja bardzo ładnie to napisała ,tam naprawdę kobieta czuje się bezpiecznie i jak kobieta w ciąży a nie ,tak jak traktują w państwowych,jak zwierzęta...

Nie wiem co tu jeszcze napisać... Jak coś to pytajcie :)

Jedno jest pewne ,następne dziecko również w swiss :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja jestem zdecydowana na swissmed i nie robią mi roznicy posilki ani małe lustro w łazience...

chce sie czuc bezpiecznie, a to jest bezcenne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

obawiam się, że będzie coraz więcej kobiet pukało do swissmedu. Sama jestem jedną z nich, rodziłam tam rok temu. Coraz więcej kobiet jest świadomych zagrożenia, doświadczonych poprzednimi wydarzeniami z przeszłości, coraz większa jest świadomość, że nasze publiczne szpitale zamiast zapewniać nam godną i profesjonalną pomoc, oferują stres, poniżenie i niepotrzebny ból i cierpienie...

smutne ale dobrze, że mamy możliwość rodzenia w Swissie....

p o l e c a m
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

a widzisz nam położna mówiła, ze szczesliwie dojechali ludzie spod chojnic, wiec skojarzylam, z to możesz byc Ty:), bo pisałaś, że autostradką.

chcielismy dzis isc na kwalifikacje, ale jak dzwonilam rano to mowili, ze duzo pracy, wiec idziemy jutro.