swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

ja właśnie przystawiałam dużo w szpitalu to obniża poziom bilirubiny, przy pierwszym mały zaczął żółknąć to właśnie położna kazała przystawiać i od razu pomogło zapamiętałam i przy też karmiłam. Mieliśmy niski poziom przy wyjściu,u mnie czekali na wyniki, pamiętam,że wypuścili mnie jak było wiadomo,że jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwszą córkę rodziłam na Klinicznej, od 3 doby miała naświetlania wyszłyśmy po 7 dniach z zółtaczką z zaleceniem kontroli u pediatry. Żółtaczka ciągnęła się do 4 tygodnia i dopiero wtedy pediatra dała skierowanie do szpitala (polanki) jak się okazało była spowodowana moim mlekiem i musiałam na dwie doby przestać karmić.
Także postępowanie Swissmedu w tym przypadku jakoś mocno mnie nie dziwi. Tym bardziej, że ogólnie nie ma u nich problemu z leczeniem żółtaczki

no dobra po 3-5 dniach do pediatry i co jak poziom dalej będzie wysoki to do szpitala państwowego ????nie fajne zagranie jak na swissmed
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest rzeczywiście trochę dziwne. Moje dziecko miało też żółtaczke, wyszła już w drugiej dobie. I do końca nie wiedziałam czy wyjdę do domu w trzeciej dobie. Cała reszta była ok, tylko ta żółtaczka. Ja już byłam spakowana i czekałam na wyniki krwi dziecka, które miały zdecydować, czy wychodzimy, czy zostajemy. Krew pobrano kontrolnie przed samym wypisem. Na szczęście poziom bilirubiny była taki, że nas wypisano do domu ale zalecono mi, ze po 3-5 dniach mam zgłosić się do pediatry, zeby to skontrolować.

ewwa, wiem tylko tyle, że poszłam prywatnie do pediatry i ona mocno się zdziwiła, że szpital nic sobie nie zrobił z tym, że u dziecka wzrósł poziom i nawet nic nie zalecił, żadnej kontroli, tylko powiedziel że się nie martwić.

~Kocur, nie bój się cesarki. Grunt to nastawienie. Ja się trochę bałam, posprowadzałam babcie z zagranicy do pomocy )) a potem musiałam jeszcze nimi się opiekować ))) Wstałam gdzieś za 6-7 gdzin po operacji i poszłam pod prysznic, trzeciego dnia opiekowałam się sama dzieckiem bez pomocy, a czwartego już śmigałam że hej. O tabletke tylko raz na drugą noc poprosiłam i tylko dla tego, że nie mogłam już leżeć na plecach i próbowałam na boku i wtedy ciągneła mocno wątroba.
W sumie na prawdę bolało tylko robienie siku, ale to chwila moment ))reszta jak najbardziej do zniesienia.

masyania, ale jak znasz poziom bilirubiny, to możesz sprawdzic czy przy takim poziomie trzeba naświetlać.
Moja córka długo po żółtaczce była jeszcze żółta, więc to, że to tyle się utrzymuje kolor skóry, to nie żaden wyznacznik.

z tego co wiem to żółtaczka wychodzi na trzeci dzień a oni trzeciego dnia wypisują , dlatego jeśli Twój synek ma po 6 tyg z tym problem i oni to zaniedbali to dla mnie to na duży minus ..... jak za 6 tysięcy

~anka, mój synek miał zółtaczke i do tej pory (6 tyg) nie odżółknoł tak do końca, ale tak nas wypisali i nic kompletnie z tym nie robili. Byłam na kontroli bilirubiny po 2h dniach, ona trochę wyrosła, ale Pani pediatra znowu że powiedziała, że nie przejmować się, że minie....

Uważajcie na laktacje i proście położne, żeby same sprawdzali piersi i przystawiali wam dzieci do piersi (same nie są chętne do pomocy), bo przez brak pokarmu w pierwsze dni i duży spadek masy ciała (mój miał 11%) właśnie pojawia się żółtaczka i potem jest problem z tym wszystkim.

Rodziłam tam syna w 2012. Leżała ze mną dziewczyna, która właśnie ze względu na żółtaczkę syna wyszła do domu po 7 dniach. Nic nie dopłacała.

a i jeszcze czy ktoś tam miał podawaną imonuglobulinę w związku z Rh- i czy to też było dodatkowo płatne

dziewczyny czy ktoś tam leżał dłużej niż 4 dni bo dziecko miało żółtaczę i trzeba było je naświetlać i czy wtedy dodatkowo się płaci?

Jarzynka, to nie problem. po prostu jak tam chodzisz to szkola kosztuje 400, a porod 5700, wiec szkola wychodzi stówkę.

z tego co się orientuję, to cukrzyca nie.

odapdają m.in. ciąże zagrożone i podtrzymywane od samego początku farmakologicznie z powikłaniami, krwawieniami, skurczami itp (siostra tak miała, że w zasadzie całą ciążę leżała na lekach)

jeśli chodzi o matkę, to chyba tylko jakieś poważniejsze "wady".

ewwa - jako, że masz uprzedzenia do Szulca, to jeśli Skweres cały czas tam pracuje,to można go polecić - moja kumpela do niego chodzi w Gamecie i go bardzo chwali :)

ja też się zastanawiam czy cukrzyca ciążowa jest przeciwskazaniem do porodu w swiss

Dzięki, Aga. Ja też się przymierzam do Swiss, ale do szkoły chodzę akurat gdzieś indziej. Mam nadzieję, że to nie problem;-) I żelazo leci mi na łeb, na szyję, więc się zastanawiam, czy "anemiczek" nie odrzucają podczas kwalifikacji;-)

spoko. ja już wyżej tygodniowo, wiec dłużej sie tym tematem interesuje. oddział i kilku lekarzy widziałam, czytałam umowe, sporo materiałów mamy ze szkoły min. plan porodu, wskazówki pielegnacyjne, jesli chce sie tam rodzić to warto tam uczęszczać do szkoły.

dzięki :) ja nie znalazłam - nie wiem jak szukałam

tens mają na miejscu

tu masz wiecej

http://www.swissmed.com.pl/pl,oddzial-porodowo-noworodkowy,66

lekarze:

http://www.swissmed.com.pl/pl,ginekologia,59

A kto poza Szulcem tam właściwie pracuje??? Nie ma tego na stronie, ale może tu ktoś wie?