szatka do chrztu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
szatka do chrztu kupie pilnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szatka do chrztu

zdawało mi sie ze mam po Wiki szatkę,bylam nawet pewna,a tu dzis szukam i nie ma a chrzest 20-ego:(

W sklepie z dewocjonaliami możesz dostać..to jest pamiątka więc wątpię,że ktoś będzie sprzedawał(chyba,że ma dwie).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dewocjonalia sa na ul. Szerokiej.

Na Allegro jest pełno-zdąży dojść.

ok dzieki podjade do sklepiku,nie wiem gdzie moja sie zgubiła po wiki :(

a to nie jest zadanie Chrzestnej? :P Chrzestna mojego Gabrysia mówiła, że szatka ma być od Chrzestnej, a świeca od Chrzestnego - i tak u nas było ;)

wiecie co ze nie wiem,nie pamietam jak bylo u Wiki,swiece mam juz,ubranko,buciki wszystko tylko szatki brakuje,ale podjade na szeroką wtedy i poszukam tego sklepiku

dokładnie tak jak pisze Aga chrzestna szatkę a chrzestny świecę a po za tym dziecko powinno mieś swoją a nie po rodzeństwie ja mam troje i każde ma swoją szatkę i swoją świecę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no niestety Wiki szatka sie zagubila,poza tym nie przywiązuje wagi do pamiątek,dla mnie moze byc jedna dla dwóch córek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja sama kupiłam szatkę i świecę dla córki, zamawiałam personalizowaną na allegro, co prawda chrzestni pytali się, ale już miałam kupione. Te mi się podobały, a nie potrafiłabym narzucić swojego zdania komuś skoro wiąże się to też z wyższą ceną. :)

Mialam dokladnie tak samo
Dodam tylko, ze szatka i swieca w rzeczywistosci okazaly sie jeszcze ladniejsze niz na zdjeciach na allegro.
Ja tez nie lubie przechowywania zbednych rzeczy ale popieram, ze akurat szatke warto miec dla kazdego dziecka osobna
Ja swoja mam do dzis:)

Na http://sklep.ungha.pl mają ładne rzeczy i szybką realizację.

ale szatki nie powinno się oddawać, to jest już dziecka, które ją otrzymało. Nie rozumiem jak można to potem sprzedać. Byłam chcrzestną 3 razy i zawsze ja kupowałam szatkę w dewocjonaliach. Maż jak był chcrzestnym to załatwiał gromnicę. Gromnica też powinna sie zachować do innych sakramentów. Mało popularne ale można ją zapalać nawet podczas ślubu tylko trzeba uprzedzić ksiedza i tyle.

bezsensu tez bym szatki nikomu nie oddała to pamiątka i jeszcze poświęcona i co drugi raz ma być poświęcona

szatka.pl - w pilnej potrzebie można się umówić na odbiór osobisty.

Może taką:
http://okazjeprzyjecia.pl/wszystkie-produkty/pamiatki/szatka-do-chrztu-z-krysztalkami-detail.html