szkoła ale jaka?

Temat dostępny też na forum: Towarzyskie
cześć wszystkim.
może ktoś z was słyszał o jakiejś dobrej szkole podstawowej? Muszę zapisać swpjego szkraba, a nie bardzo orientuję się w tym temacie. Może znacie sprawdzone szkoły społeczne albo prywatne? Najchętniej z okolic Gdańska, bo mieszkam na Morenie?
Dzięki i pozdrawiam wszystke mamusie i tatusiów :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szkoła ale jaka?

Szkoła Podstawowa oraz Gimnazjum Gedanensis
80-218 Gdańsk, Towarowa 40 - za multikinem
tel. 341 78 51
fax 347 73 54

dzięki gdańszczanka
ale czy ta szkoła naprawdę jest godna polecenia?
jestem dość wymagającą mamuśką
:-)gdanszczanka102 napisał(a):

>

Hmmm...polecam UG na Przymorzu.Może ta szkoła wyda się godna uwagi??Można wybrać juz nawet kierunek na jakim ma uczyć się pociecha.

nefretete czyżbym wyczuwała ironię w twoim głosie?
jeśli kiedys twój marynarz obdarzy cię pociechą, to możemy porozmawiać..a na razie nie wścibiaj nosa w cudze sprawy bez powodu...
pozdrawiam
:-)Nefretete napisał(a):

> Hmmm...polecam UG na Przymorzu.Może ta szkoła wyda się godna
> uwagi??Można wybrać juz nawet kierunek na jakim ma uczyć się
> pociecha.

Nie rozumiem o co ci chodzi????Skoro piszesz na forum to chyba oczekujesz odpowiedzi.A że jest wolność słowa to mogę sobie pisać co chcę.Przecież nie obraziłam Cię niczym.Napisałaś,że jesteś wymagającą mamuśkją więc skoro tak piszesz to UG chyba staje na wysokości zadania,no nie?Ktoś polecał ci szkołę czyli uznał ja za dobrą i najwidoczniej godną polecenia...rozumiem,że szukasz najlepszej dla swojego dziecka,ja też bym szukała i się nie dziwię,ale właśiwie ciężko określić która podstawówka jest najlepsza.Nie jestem z Gdańska,ale pewnie są szkoły u was cieszące się dobrą renomą chociażby ze względu na poziom nauczania.Podobnie jeste z gimnazjium i LO no i studiami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Leśnej Górze na Niedźwiedniku jest całkiem fajna szkoła, chodzi Ci o I kl. czy zerówkę??? Ja się stąd niedługo wyprowadzam ale gdyby nie to to posłałbym tam swojego szkraba. Zerówka jest świetna w przedszkolu 17 na ul. Glinki - naprawdę polecam.

Maya napisał(a):

> Na Leśnej Górze na Niedźwiedniku jest całkiem fajna szkoła,
> chodzi Ci o I kl. czy zerówkę??? Ja się stąd niedługo
> wyprowadzam ale gdyby nie to to posłałbym tam swojego szkraba.
> Zerówka jest świetna w przedszkolu 17 na ul. Glinki - naprawdę
> polecam.

o pierwszą klasę...:-)
Niedżwiednik...czy mówisz o szkole ?Jana de la Salle?
słyszałam o niej, jest ponoć świetna, ale zapisy przyjmują cztery lata wcześniej...hihih... spóźniłam się o dwa lata :)

Chodzi mi o zwykłą podstawówkę tę na Leśnej Górze :)))
A jak się bardzo upierasz żeby dziecko wozić to w Gdyni jest baaardzo bezpieczna kameralna szkoła tylko kl. 0-III na Wiczlińskiej Gdynia Dąbrowa :)))

jeśli dziecko jest troszkę zdolne i będzie miało dobre chęci to w każdej szkole podstawowej osiągnie dobre wyniki.A jeśli będzie od początku "olewał' to nawet najlepsza szkoła nie pomoże

basia napisał(a):

> jeśli dziecko jest troszkę zdolne i będzie miało dobre chęci to
> w każdej szkole podstawowej osiągnie dobre wyniki.A jeśli
> będzie od początku "olewał' to nawet najlepsza szkoła nie
> pomoże

owszem...też się zgadzam, ale czasem moja droga nauczyciele też sobie odpuszczają i nie bardzo się przejmują :-))
pozdrowienia

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Leśna Dolina (37 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Bieganie zimą (21 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...