szosówki bh

Witam wszystkich!!
mam w planie kupic sobie szosowke do ok 2000zl i upatrzylem sobie bh L15 iseran 551, co sadzice o szosowkach bh?, czy warto kupic?, ja sie nie znam na rowerach tego typu wiec prosze Was o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szosówki bh

mi sie marzy ta co maja koksiarze Fuentesa z bylej Liberty :)

Rozchodzi Ci się o Iseran L-10?
Straszny szajs!
Dołóż 1300 zł i pogadajmy o Radonie Viperze na nowej 105:

rama: Alu 7005
waga: 9,0 kg
widelec: Alu
stery: Ritchey Zero logic zintegrowane
mostek: Ritchey Comp
kierownica: Ritchey Comp
chwyty: owijka korkowa
koła: Shimano WH-R 500
opony: Schwalbe Blizzard
sztyca: RFR
siodełko: Scape
klamkomanetki: Shimano 105
przerzutka tył: Shimano 105
przerzutka przód: Shimano 105
wkład: Shimano 105
korba: Shimano 105
łańcuch: Shimano HG 53
kaseta: Shimano HG 70 12-25
hamulce: Shimano 105

Co prawda jest to trzyblatówka, ale przerzutka obsługuje też dwa blaty, a jest możliwość wynegocjowania zamiany korb, więc za 3300 zł rower jak marzenie. (Można też ewentualnie poprosić u sprzedawcy z góry o wymianę kierownicy na szerszą, np. 440 mm, o ile standardowo jest np. 400 mm.)

Już dziś zacznij oszczędzać!

Powodzenia,
Yary

szosówki bh

mowicie ze ten bh to szajs szkoda bo juz myslalem ze go kupie, myslalem jeszcze o giant ocr3, ale w sumie te wszystkie szosowki maja podobny osprzet, wiec to chyba firma nie odgrywa tak duzej roli, pozdrawiam

Otóż nie masz racji ! O ile mi wiadomo nie istnieje coś takiego jak BH Polska a istnieje GIANT Polska . Rok temu stanąłem przed identycznym dylematem : BH czy GIANT . Kupiłem Gianta OCR 3 i jestem w sumie zadowolony z wyboru , faktem jest że z oryginalnego roweru została tylko rama ( 1400 gram !) i widelec ( karbon ) , reszta poszła via Allegro do chętnych . Dzisiaj mam osprzęt optymalny a wagę rowerka udało się zestrugać z 10 do 8.3 a na tym możliwości się nie kończą bo po odkupieniu Maviców od Krzyżaka zejdę poniżej 8 kg tanim kosztem !
A poważnie mówiąc to po prostu kupowanie rowerka od firmy - pośrednika jest zawsze ryzykowne , gwarancyjne kłopoty w razie jakiejś awarii są właśnie gwarantowane . GIANT Polska to firma " firmowa " , tak jak GIANT USA czy temu podobny , jak są kłopoty to załatwiają wszystko od ręki i nie migają się .

Poza tym w tym roku OCR 3 jest w fajnym czerwonym kolorze !

szosówki bh

mi tez sie ocr3 podoba tylko 500 zl drozsza:/ niestety za to bym mial wyposazenie do rowerku typu licznik, jakis stroj moze, no coz sie zastanowie jeszczem a moze by tak ocr3 z 2005 roku?, juz sam nie wiem co mam myslec, moze ktos ma szosowke gianta lub bh i podzieli sie ze mna spostrzezeniami
bylbym wgdzieczny
pozdrawiam

Yary dobrze prawisz, Radon niewiele drozszy a jakosc nieporownywalnie lepsza. A ten BH to straszny ****. Sam uzywam radona i jestem z rowerka zadowolony w 100% !!!

szosówki bh

a moze ktos mi wytlumaczy czemu szosowki bh cieszla sie taka zla opinia?

Nie sądzę żeby miały złą opinię . Generalnie hiszpanie robią przecież dobre rowery ( Orbea , Massi itd,) ale są to marki mało u nas znane więc nie budzą jeszcze dużego zaufania . i tyle .

a może podacie jakiegoś linka,cobym mogła sobie luknąć jakie to rowery, o któryc mówicie....:)
bardzo mie to zaciekawiło......nie znam się specjalnie na rowerach....

pozdro!!!!

szczerze to do 2000zl to nie kupisz porzadnego sprzetu... musisz wydac zdziebka wiecej.. wiec albo musisz zwiekszyc budzet albo zmniejszyc wymagania..:p

Pozdrawiam Radonianina!
Viper czy Boa?

Boa Ltd :)

Sławek napisał(a):

> Boa Ltd :)

też tak, rozmiar 580, tylko zmieniłem korby na Ultegrę 53/39 175mm, kierę i mostek na Ritchey WCS logic 440 mm i Ritchey WCS 4Axis 120mm.

cholernie sztywna rama, ale spokojniutki rowerek dzięki karbonowemu widelcu, który pożera wszelkie mikrodrgawki. Tylko jedno mnie zasmuciło - na obręczach pojawiły się opony Blizzard zamiast Stelvio... :-(

Generalnie wypas i kasa w granicach rozsądku...

Miłej exploatacji,
Yary

Ja tez dostałem blizzardy !!!!!!! Tak sie zbierałem do napisania maila do sklepu w którym go kupiłem, i zapomniałem o tym w końcu. Ale mysle ze trzeba bedzie im to przypomniec. Jak by nie patrzec zrobili nas w h***
P.S. Tez mam korbe ultegtry, ale syntace'a zostawiłem :)

A to masz model z zeszłego sezonu (z białymi napisami). W takim razie Blizzardy są na miejscu, bo tak były w 2005 roku. Natomiast w modelu z 2006 miały być Stelvio, a tu gó..., to znaczy Blizzard. :-)

A jakiej szerokości masz kierę? 400 mm? Czy nie jest za wąska? Bo 400 to takie "dziewczyńskie" trochę, a ja bary mam horyzontalne i tricepsy jak hartowną stal, a ponadto łapska granatem od pługa oderwane, więc mi się zmieścić nie chciały na tych subtelnych gięciach Syntace. Natomiast WCS oferuje prosty odcinek dolnego chwytu stworzony do moich grabi, a i u góry niezły kawałek rury. No i ta waga: 235 g przy 440 mm. A mostek waży niespełna 130 g przy 120 mm. W sumie cały kokpit waży tyle, co niejedna tańsza kiera bez mostka. Tłumienie drgań nieporównywalne z czymkolwiek innym zrobionym z metalu. Lepsze efekty daje już tylko karbon. Ale te ceny - 3x wyższe, 2x za wysokie. :-)

Gdybyś chciał kiedyś zmienić opony na Michelin Pro 2 Race, to są po 129 zł sztuka w www.centrumrowerowe.pl - okazja!

Pozdrawiam i życzę gładkiego asfaltu,

Yary

Mam model 2006 z czarnymi napisami. Korbe kazałem zaienic bo fsa ma za małe zebatki :) Kiere mam 42cm, no nie powiem zeby była superszeroka ale wielki to nie jestem wiec mi pasuje. Kiera wazy 238 a mostek 123 gramy i ma tytanowe śruby !!! Wazylem na wadze :) Takze jak widac w moim przypadku nie było sensu nic wymieniac na wcs'a. I długość mostka 105 mi pasuje. A co do blizzardow to na gorszych oponach nie jezdziłem, wypadły z obreczy juz 2 razy, na szczescie przy niewielkiej predkosci, i na deszczu ZERO przyczepnosci, czasani jak przyspieszam to mi tylne koło sie slizga, a za duzo siły to nie mam ;) Przy najblizszym przypływie gotówki zakupuje pro rece'y .

No popatrz! Taki lekki ten Syntace! Nie dziwota, że ma taką dobrą opinię! A co do opon, pro 2 race można brać w ciemno, bo połowa profi na tym śmiga. W razie deszczu natrzyj cytryną. :-)

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...