Wędkowanie
Normalnie nie odpisuję na ogłoszenia (szukałem ceny wyprawy na ryby do Skandynawi), ale Twoje ogłoszenie mnie zaskoczyło i zaciekawiło, dlatego postanowiłem merytorycznie podzielić się aktualna wiedzą o tym co można obecnie złapać.
Obecnie bierze belona, będzie przy brzegu jeszcze kilka dni, łapie się ją na spining na plaży w Jastrzębiej lub w Rozewiu (osobiście polecam Jastrzębią Górę koło remizy - łatwiejszy dostęp do morza - ryba niezbyt smaczna ale frajda z łowieniem. Kończy się łapanie dużej płoci na Żarnowcu, za to od 1 maja zaczęła się zabawa ze szczupakami, w tym roku biorą niewielkie takie około 1 do 1,5 kg. Nadal biorą duże karasie w porcie w Pucku. Można pobawić sie nad rzekami z pstrągami ale jeżeli chodzi o wymiarowe pstrągi to problem.
Z chęcią bym Cię zaprosił, niestety przez jakiś czas pozostają mi tylko telefony od kolegów i ich relacje co się dzieje nad wodami (praca i inne zaiteresowania uniemożliwiają mi na razie tą przyjemnośc), to jedna sprawa, druga to nie wiem czy Ci nie przeszkadzałoby że jestem żonaty i starszy od Ciebie o 6 lat :), jeżeli szukasz kumpla na ryby, lub znajomych mieszkających niedaleko jezior w otoczeniu lasu to zapraszam. Mamy dużą łódź może uda sie latem wyrwać na jezioro na okonie lub szczupaki. Prowadzimy dom otwarty wiele osób nas odwiedza niestety nie zawsze mamy czas dla gości ale to naszym przyjaciołom nie przewszkadza jakoś sobie radzą (nie prowadzimy kwater do wynajęcia, po prostu jak kogoś polubimy to przyjeżdża) Fajne hobby, Tak trzymaj ;) ;) ;)
Pozdrawiam Adam
9
0