Ostatnio między innymi aplikowałem na stanowisko do telefonicznej obsługi klienta. Otrzymałem taką odpowiedź /wielki plus dla pracodawcy, gdyż w 98% takiej odpowiedzi nie otrzymuję/. Oto odpowiedź:
Szanowny Panie,
otrzymałam właśnie informację, że ma Pan za duże doświadczenie na to stanowisko, jest to bardziej oferta dla osób, które dopiero zaczynają swoją karierę, dlatego firma nie jest na razie zainteresowana Pana kandydaturą. Jeżeli będę miała jakąś inną ofertę, bardziej dopasowaną do Pana wysokich kwalifikacji, wtedy do Pana napiszę ;)
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia ;)
Jestem już pewny iż w Polsce mimo wielu oficjalnych stanowisk nie ma zapotrzebowania na rynku pracy na osoby z dużym doświadczeniem,z dobrym wykształceniem, sporymi umiejętnościami zawodowymi. Pracodawcy takich osób nie potrzebują. Zapotrzebowanie jest na osoby o niewielkim wykształceniu, małym doświadczeniu, o niskich kwalifikacjach. Próbowałem już ukryć swoje niektóre doświadczenia, ale nie mogę je całkowicie wykreślić gdyż w CV byłyby zupełnie puste okresy zatrudnienia.Pisałem już w swoim CV, że posiadam tylko wykształcenie podstawowe, ale to znowu nie korelowało z piastowanymi przeze mnie stanowiskami, i było podejrzane. Naprawdę nie wiem już co robić. Niedawno musiałem zrezygnować z posiadania telefonu. Z internetu, od dawna korzystam dzięki uprzejmości sąsiadów. O otworzeniu własnej działalności nie mam co mysleć, gdyż po prostu na takie ryzyko mnie nie stać.
2
0