szukam psychologa dziecęcego

Dziecko jest w szkole podstawowej, szósta klasa , bardzo dobrze się uczy ale jest odrzucona przez grupę. Szukam pomocy, kontaktu z dobrym psychologiem dziecięcym w Gdańsku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szukam psychologa dziecęcego

skorzystaj z pomocy poradni psychologiczno pedagogicznej.
zwykle przyjmują dzieci z rejonu zamieszkania lub szkoły.
problemem, o którym piszesz napewno zajmuje się poradnia psychologiczno pedagogiczna nr 3 na wałowej 21 (budynek schroniska młodzieżowego).
przez wyszukiwarkę znajdziesz pozostałe z regionu trójmiasta
jeśli chcesz namiar na psychologa dziecięcego, podaj maila.

Dodam tylko, że

jutro (27) o godz. 14-18 w hotelu Gdynia ma miejsce konferencja pod tytułem "gdzie kończy się zabawa, a zaczyna krzywdzenie drugiego człowieka" (dręczycielstwo w klasie etc.)jest to wprawdzie spotkanie dla nauczycieli, ale myślę, że "ktoś" z problemem zostanie wpuszczony. Wykład poprowadzi dr psych. Elżbieta Zubrzycka. A w nadchodzący piątek (28) o godz 10 w szkole przy ul. Żabi kruk w spotkaniu poruszana będzie kwestia "Dopuszczalne i niedopuszczalne zachowania-jak pomóc dzieciom je rozróżniać"

(źródło echomiasta)

Re: Dodam tylko, że

Bardzo dziękuję za zainteresowanie , chcialabym porozmawiać osobiście z psychologiem, jak postępować, czy coś radzić dziecku, jak je wspomagać aby poradzilo sobie w takiej sytuacji. Dowiedzieć się gdzie tkwi błąd , czy w moim postępowaniu czy dziecka.
Podaje maila gdyby ktoś chciał podać namiary na psychologa
ksiegaimion1@o2.pl

Re: Dodam tylko, że

poradnia, o której wspomniałam zatrudnia 11 psychologów, 8 pedagogów, 2 logopedów oraz umożliwia konsultacje z neurologiem dziecięcym i psychiatrą dzieci i młodzieży.
jak już wspomniałam jednym z jej zadań jest interwencja będaca odpowiedzią na kryzys klasowy. rodzicom oferuje konsultacje, porady psychologiczne, pedagogiczne, wykłady tematyczne, warsztaty oraz spotkania terapeutyczne dla rodzin. mozliwe są również dyżury na terenie szkół, czy przedszkoli.

Inne tematy z forum

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

Biżuteria jako prezent? (40 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Grzyby! (451 odpowiedzi)

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D...