tabletki odchudzajace jakie polecacie??

ok, wiem, ze samo branie tabletek nie załatwi sprawy, trzeba przy okazji ćwiczyć i dbac o siebie, ale mimo to chciałabym się dowiedzieć od pań, które takie preparaty stosowały - JAKIE POLECACIE a jakie odradzacie??

które sa skuteczne??

dodam, ze mam pracę biurową 8 godzin dziennie siedzenia na 4literach, nie zawsze mam czas na rower lub inna rekreację, ćwiczyłam przez kilka mies brzuszki ale nie było efektu i zastanawiam się czy nie wspomóc tego czymś??

ważę 62kg przy wzroście 168cm, niby wszystko ok, ale nie mogę zlikwidowac opony ratunkowej wokół tali i pozbyc sie szerokich ud.

Prosze o rady!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tabletki odchudzajace jakie polecacie??

jesteś szczuplutką osobą. Ja walczę z kg a ważę 66 kg przy wzroście 167.I tak zjechałam z ok 75. Obawiam się, że bez regularnych ćwiczeń nic doradzić się nie da. Gdybyś znalazła czas na ćwiczenia doradzałabym L-karnitynę. Chyba jest najlepsza. W takiej sytuacji korzystny może chyba być tylko błonnik albo chrom - błonnik na poprawę działania jelit a chrom na zachciewajki na słodycze. Chrom jest chyba jednak ciut przereklamowany.
Brzuszki dają ładne efekty ale trzeba regularności i stopniowego zwiększania ilości. Tu jest ładny zestaw - http://wdziek.info/cwiczenia_na_plaski_brzuch.html. Ja ćwiczę zasadniczo długie, krótkie, troszkę inną wersję scyzoryka, i ćwiczonko z podnoszeniem obu nóg do kąta 90 stopni i opuszczaniem ich do 30 stopni i efekty są jak dla mnie genialne. Ostatnio dowiedziałam się, że chcąc spłaszczyć brzuszek powinno się ćwiczyć jak najwięcej brzuszków skośnych bo te mięśnie są odpowiedzialne za to, że brzuch jest płaski.

kurcze, szalałam z brzuszkami przez około 3 miesiące, do tego rowerek ( sporadycznie więc w tej odgrazac sie nie bedę, że cos robiłam) ale nie było tak na prawdę żadnych efektów.

Nie zależy mi na zrzuceniu zbednych kg ale na zrobieniu czegoś z brzuchem i udami-moge wazyc tyle samo byleby cos z tymi sprawami zrobic..

wydaje mi się, że powinnaś popróbować z ćwiczeniami z tego zestawu... zwykłe brzuszki mogą być mało efektywne, ale spróbuj podnieść nogi gdzieś do 30 stopni od podłoża, potem do 90, wróć do 30 i td. Zwykłe nożyce też swoje robią... Jak dla mnie to dwa najbardziej dające w kość ćwiczenia, wcale nie brzuszki...Ja wiem że zostało mi jeszcze trochę do zrzucenia ale wiem, że mam po dwóch miesiącach twarde mięśnie na brzuchu...a na uda też bym chciała coś znaleźć. Będę szukać, jeśli znajdę to podeślę.

a jak długo ćwiczysz ( w sensie ile serii po ile ćwiczeń)?

Dokładnie ja Ci nawet nie jestem w stanie powiedzieć, rozbijam to na cały dzień. Kończę pisać mgr, więc siedzę w domu, więc potrafię w ciągu dnia np zrobić ok 10 serii po 25, 30 długich brzuszków, 50 krótkich... nóg nie podniosę więcej niż 10 razy - to na prawdę morduje.. Nie wiem zupełnie ile mi tego w ciągu dnia schodzi. Powiem tyle, że efekty są chyba znacznie lepsze gdy zrobi się z tego przerywnik w codziennych zajęciach niż gdy tyle samo zrobi w jednym podejściu... No i fakt - wiem że aktualnie nie robię dużo powtórzeń ale wiem, że i tak bardzo się "podciągnęłam" odkąd zaczęłam, bo zaczynałam praktycznie od zerowej kondycji. Generalnie sprawdza się reguła - seria niewiele dłuższa niż ilość powtórzeń po których masz ochotę przeklinać:) Zmotywowałaś mnie do podniesienia sobie poprzeczki, bo sobie odpuszczałam ostatnio.

Tabletki Term line II po 3 miesiacach stosowania + dieta schudlam 15 kg,jestem ponad rok po diecie i trzymam wage,brak efektu jo-jo,polecam

Gosik, na jakiej diecie "jechałaś"? Troszeńkę dużo jak na 3 miesiące - brak problemów zdrowotnych? Mi się zjechało 9 kg w niecałe 2 miesiące na samej diecie i ćwiczeniach, ale wiem, że to stanowczo za dużo i domyślam się, że się odbije to na mnie, tak czy inaczej.

Jak narazie nie odbilo to sie na moim zdrowiu,no moze troche wlosy mi wypadaly,ale juz jest ok.Generalnie ograniczylam tluszcze i wenglowodany. Jadlam duzo owocow,warzyw,ryb,miesko z grila,nie jadlam bialego chleba i ziemniakow,pilam duzo wody.Wiem,ze 15 kg w 3 miesiace to bardzo duzo,az sama sie dziwilam,ze tak chudne,ale tak to podzialalo i poprostu z tego sie ciesze.Minelo troche czasu i czuje sie ok,wiec mam nadzieje,ze nie bede miala zadnych problemow zdrowotnych. Pozdrawiam

Też mam nadzieję, że obędzie się bez problemów. Ja zwolniłam w tej chwili z tempem zrzucania kilogramów, niemniej wciąż jadę w dół. Przy okazji - wypatrzony zestawik ćwiczeń:
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/kultura-fizyczna/2153-wyprobowane-cwiczenia-na-wysmuklenie-partii-ud-posladkow-bioder.html
Nie wiem czy na uda coś da, na pewno nie zaszkodzi, ja wypróbuję.

Dzieki i zycze powodzenia :)

Inne tematy z forum

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (72 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Cosmelan (21 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was robił ten zabieg??

Gdzie w Gdańsku sklep 1001 drobiazgów? (6 odpowiedzi)

Może ktoś się orientuje gdzie w Gdańsku w okolicach Przymorza, Żabianki, Oliwy znajduje się taki...