tbs - odkupienie partycypacji

Temat dostępny też na forum: Kupię
zapytam tutaj bo na innych trójmiejskich forach jest troszkę pusto :) orientuje się któraś z Was czy można od kogoś odkupić partycypację tbs? czy trzeba spełniać jakieś warunki? gdzie można o tym coś się dowiedzieć? czy możemy odkupić taki metraż jak nam się podoba? zastanawiamy się nad odkupieniem partycypacji i chcielibyśmy się troszkę z tym zapoznać poznać za i przeciw :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tbs - odkupienie partycypacji

na przyklad
http://mieszkania.trovit.pl/sprzedam-tbs-gdańsk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://gdansk.olx.pl/mieszkanie-tbs-sprzedam-3-pokoje-70-m-iid-43679999

to jest konkretna oferta, a ja bardziej szukam informacji czy mogę sobie tak po prostu odkupić mieszkanie tbs takie jakie chcę czyli np. 50 metrów lub 70 metrów

to wydaje mi sie ze musisz wlasnie szukac ofert od kogos kto chce sprzedac, duzo ludzi sie oglasza wiec mozna wybierac, bo typowo z biura tbs to wplaca sie partycypat i czekasz troche..

w gdanskim GTBS, czyli tam gdzie miasto Gdansk ma 100% udzialow-trzeba spelniac warunki: byc zameldowanym w Gdansku lub pracowac w gdansku. Nie mozna tez miec tylu metrow ile nam sie podoba np. osoba samotna nie moze sobie kupic 70m2.
Aktualnie moj brat jest na etapie odstepowania partycypacji 34m2 kawalerki wlasnie w GTBS. Jesli kogos interesuje-zapraszam;)

no właśnie interesujemy się odkupieniem partycypacji od kogoś kto ma do odstąpienia, jeżeli można odkupić taki metraż jak się chce to super, tylko od kogo dowiedzieć się więcej informacji? dzwonić do tbs?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oni raczej nie maja informacji:(
Zostaja ogloszenia.
A metraz jaki sie chce, niezaleznie od ilosci zameldowanych osob mozna bylo mic w tbsie OTBS (chyba,ze cos sie teraz zmienilo).
Bo GTBS zostaje ustawowa ilosc na glowe.

Inne tematy z forum

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...