technik informatyk (profesja) czy warto ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
zastanawiam się nad tym kieunkiem szkoły policealnej, czy któraś z Was go kończyła ? jakie wrażenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: technik informatyk (profesja) czy warto ?

larisa28: a chcesz pracować w tym zawodzie? informatyka jest Twoją pasją?
z doświadczenia wiem, że na rynku pracy informatyków po studiach jest pełno. Największą szansę na pracę mają pasjonaci, którzy rzeczywiście w tym siedzą i są dobrzy, potem idą studenci PG, potem reszta. Niestety kobiety nie są poważane w środowisku. Jest nawet taki żart, że kobieta informatyk jest jak świnka morska, ani to świnka ani to morska.
Byłam dobrym, doświadczonym pracownikiem, przyszli nowi, ja ich wszystkiego uczyłam i oni na dzień dobry dostali większą kasę niż ja. Miałam lepsze wykształcenie, miałam doświadczenie, klienci jak dzwonili, to chcieli rozmawiać ze mną. Byłam jedyną kobietą w zespole - zarabiałam 30% mniej niż nowi na okresie próbnym...

Tyle ode mnie :)
Ja właśnie zmieniam branżę ;)

Re: technik informatyk (profesja) czy warto ?

ja pracowalam w tej szole i odradzam konczenie tego typu-szkoly

Jako Blue Education- polecamy się! ;) Technik Informatyk jest jednym z najpopularniejszych kierunków w naszej szkole i rosnące grono naszych słuchaczy na pewno podkreśla fakt, że dajemy dobre, gruntowne wykształcenie. Po ukończeniu szkoły, nasi absolwenci, którzy zdecydowali się do podejścia do państwowych egzaminów, mają kwalifikacje:
E.12 Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych
E.13 Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami
E.14 Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami
...i mogą kontynuować swój rozwój naukowy w wielu pracach- absolwent może ubiegać się o pracę w każdym przedsiębiorstwie, które jest uzależnione od sprzętu i sieci informatycznych. Może podjąć pracę jako: specjalista w dziale obsługi informatycznej, grafik komputerowy, specjalista do spraw projektowania sprzętu informatycznego oraz w biurze doradztwa. Jest gotowy do podjęcia własnej działalności gospodarczej na podstawie uzyskanych uprawnień zawodowych.

Aby poznać szczegóły oferty, zapraszamy na naszą stronę: http://blue.edu.pl/oferta/szkoly_kierunki_czesne_0zl/technik_informatyk

PS. mamy teraz darmowe wpisowe i całą masę atrakcji czekającą dla naszych przyszłych słuchaczy! ;)

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...