telewizja i internet

Witam
W niedługim czasie przeprowadzam się do Banina, kolo ul. Księżycowej. Proszę o podpowiedź jaka telewizja i Internet działają tam najlepiej. Czy np. korzysta ktoś z cyfrowego Polsatu?Jakie mają Państwo sugestie i podpowiedzi?
Z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: telewizja i internet

Mam cyfrowy Polsat i jest okej.Intwrnet na kabel kiedyś Neostrada teraz to jest Orange.Działa bardzo dobrze mam go od 14 lat.Te radiowe i inne nie sprawdzają się w Baninie w deszcz,śnieg i inne warunki atmosferyczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

internet radiowy sie sprawdza tylko trzeba wybrac odpowiedniego dostawce, to juz nie te czasy, ze pogoda ma wplyw na neta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Telewizja satelitarna działa wszędzie tak samo :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak działa LTE? Myślimy o programie smartDom i nie wiem jak internet tam działa. Czy ktoś z Państwa korzysta z takiego rozwiązania?
A jeśli internet radiowy, to jaka firma w tym opszarze najlepsza?

TV z CP działa bezproblemowo, LTE z CP maiłem na próbę i oddałem. Internet radiowy od Amelka różnie działa, Kiedyś było super teraz jest dobrze.

Lte w Baninie nie ma. Mieliśmy lte domowy z CP. Odradzam transfer 0,02 mb/s.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cyfrowy polsat miałem na próbę, najwyższy pakiet, który ma priorytet przy łączeniu do nadajnika, w dzień jako tako, wieczorami prędkość dramat, oddałem po 7 dniach testów.
mam neta of multi-wifi, od 1,5 roku ani razu nie było awarii (odpukać) prędkość 30mB, czasami wieczorami spada do 20/25, pingi 2-20, polecam
test niedziela wieczór: image

Jeśli to nowe osiedle Księżycowa 69/litera/cyfra - bardzo blisko nas, już teraz u jednego klienta na tym osiedlu testujemy rozwiązanie pozwalające uzyskać prędkości jak w mieście, jest duża szansa na światłowody (o ile będzie wystarczające zainteresowanie lepszym, ale i droższym Internetem). Zapraszamy do kontaktu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak się Ignitenet 60ghz spisuje?

Re: telewizja i internet

Volta comunications światłowodem jest w tej okolicy.
CP czyli plus LTE mam słaby zasięg i transfer.
Tmobile o dziwo lepiej z zasięgiem w tym samym miejscu.
Neostrada czy netia szacuje na okolo max 30-40mbit ale warto popytać sąsiadów. To kwestia odległości od centralki.

Telewizja satelitarna zasieg i moc ok
.. ale wiadomo snieg etc zaburza odbior.

na volte nie licz. Nawet jeśli masz do światłowodu 10 metrów to będą Cię zwodzić miesiącami i i tak nie podłączą. Z gorszą obsługą klienta się nie spotkałam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To akurat prawda. Też się nie doczekałem :(
Ale może akurat jest pod posesja bezposrednio..

Nie korzystam z telewizji, odkąd mam Netflixa, więc dla mnie ważny był dobry internet bezprzewodowy. Testowaliśmy kilka różnych (mamy swój router, kupowaliśmy kartę i sprawdzaliśmy) i najlepiej wypadł Play, bardzo dobre prędkości, nie zrywało połączenia i wspomniany Netflix działał bardzo sprawnie.

Ja również zastanawiam się nad skorzystaniem z którejś z ofert telewizji i internetu, ale dopiero po wakacjach. Do wyboru jest kilka opcji, chociaż w żadnej nie ma idealnego pakietu, który łączyłby oczekiwania całej rodziny. W zasadzie pod uwagę bierzemy tylko 3 opcje. Być może do jesieni pojawi się również jakaś fajna promocja. Kto staje przed takim samym dylematem, warto śledzić bieżące informacje - https://browsehappy.pl/komunikaty-firm/jaka-telewizje-wybrac/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...