terapia nerwica depresja terapia pisaniem

Tydzien temu byłam u psychologa, on odesłał mnie do psychiatry, a ten do psychoterapeuty. Dostałam leki (depresja i lęki) oraz polecenie prowadzenia notatek tzw terapia pisaniem. Psychoterapeuta udostępnił mi swój login na takiej stronie internetowej (do prowadzenia terapii pisaniem, ułatwiającej i powiedział, że będzie przeglądac udostępniane przeze mnie wpisy. Koszt takiego spotkania to 150 zł z wglądem do moich zapisków lub 120 z analizowaniem ich na terapii, ale wtedy mam mniej czasu na wygadanie się. Która opcja wg Was jest lepsza? Czy ktos w ogóle próbował takiej formy terapii??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: terapia nerwica depresja terapia pisaniem

a moze sprobuj wybrac sie do psychologa poznawczo-behawioralnego???

Nie lepiej z kimś życzliwym rozmawiać?
Z czego wynikła ta depresja?

To jakaś nowa i niekoniecznie rekomendowana przez specjalistyczne środowisko metoda pracy. Psychoterapia to pomaganie przez relacje z drugim człowiekiem- a to nie wygląda na relacje tylko na wyciąganie pieniedzy. Warto te pieniadze przeznaczyc na prawdziwa terapie lub skorzystać z bezpłatnego wsparcia- to zalezy od problemu np. Kryzys Szansa na rozwój, Uwaga zdrowie- projekt wsparcia psychologicznego w zakresie zdrowia prokreacyjnego, Wsparcie po stracie

Ja chodzę na terapie z nfz za darmo i też psychoterapeuta mi proponowal pisanie . Jest to dobry sposób żeby zrozumieć swoje emocje , zobaczyc z czego wynikaja i obserwować swoje nastroje .

Na pewno jest gdzies wsparcie takiego psychologa za darmo ,ludzie są chętni do pomocy

Terapia jest to bardzo ważny element jeśli chodzi o wyleczenie polecam super poradnie Jest Nadzieja polecam psychoterapie chrześcijańską online

Inne tematy z forum

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (72 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Jaki balsam do ciała polecicie (84 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...