to jest dopiero żenada

ja mam wysłać ( na jakiś adres stworzony w wp) CV, w którym są wszystkie moje dane, podać nawet preferencje finansowe, a pseudo-rekrutujący nie był w stanie podać nazwy firmy i swojego nazwiska... takie ogłoszenia powinny być z automatu usuwane!!!!!!

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/asystentka-gdynia-ogl5843397.html
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: to jest dopiero żenada

Nigdzie nie widziałem informacji, że odpowiadanie na ten anons jest obowiązkowe.
A chętnych i tak będzie zatrzęsienie.

Zapewne Pracodawca nie chce informować (ogłoszeniem) osoby obecnie zajmującej to stanowisko, że planuje ją wylać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Potencjalny pracownik, ma prawo wiedzieć, gdzie będzie pracował.
Może w ten sposób wyszukać informacje o danej firmie i sprawdzić jaką ma reputację. Nie podanie nazwy firmy oraz firmowego adresu email, podchodzi pod wyłudzanie danych osobowych.
Takie ogłoszenia powinny być natychmiast moderowane.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

~sadyl jeśli pracodawca nie chce informować osoby która obecnie zajmuje to stanowisko to tym bardziej jest to żenada...nigdy nie zrozumiem szukania "cichaczem" nowej osoby na dane stanowisko! Kultura wymaga żeby "grać w otwarte karty" w takiej sytuacji!
Ktoś dobrze napisał, że wygląda to na wyłudzanie danych!
Nigdzie nie napisałam że odpowiadanie na anons jest obowiązkowe, chciałam tylko pokazać jeden z wieeeeeeelu przykładu mega nieprofesjonalnego podejścia do potencjalnego pracownika ( nie chce nawet myśleć w jaki sposób firma podchodzi do osób zatrudnionych)!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest jeszcze inna opcja, Pracodawca nie chce podać nazwy Firmy gdyż jest ona tak obsmarowana na stronach internetowych, że boi się ujawnić. Druga ewentualność : jest to zwykły Zbysio Kowalski co szuka roboty, ale nie ma zdolności w pisaniu CV, więc ściąga sobie z sieci PDF editor (albo inne cudo) i poprostu przerabia to nad czym ktoś inny męczył się tygodniami. Nie odpowiadać na tego typu ogłoszenia to jedyne logiczne wyjście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zenada to jest delikatne slowo .Jakby to mialo wygladac .Dzien dobry ,nie wiem co miala bym robic, jaka to firma ,ile godzin .Ale moge to zrobic za 800 zl jak ktos bedzie chcial mniej to moge zejsc.....porazka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...