Posiadam 2 samochody zakupione w Largo... (tzn jeden już sprzedałem i kupiłem kolejna honde CRV ale już w innym salonie). Nie dam zarobic bezczelnym leniom.. W salonie jak chce się kupic samochód to wszystko ok ale potem serwis i obsługa serwisowa to jest naprawde tragedia... Panowie z serwisu jakby byli na pikniku, jedyny plus że mają garnitur bo to tylko jedyna rzecz godna pozytywnej oceny. Traktują klienta jak zło konieczne i mają go w przysłowiowej d*pie. Zero własnej inicjatywa, klient jest dla niego a nie on dla klienta. Nie jestem cięzkim klientem ale domagam się minimum przyzwoitości w momencie gdy zostawiam tyle kasy kupując u nich samochody... Coraz więc ludzi narzeka na ten salon a w szczególności serwis. Coraz więcej woli nadrobic pare km i byc normalnie obsłużony. Szybko się okazuje że po pierwszej wizycie w innym salonie, ludzie tam zostają, już nie wracaja do Largo. Druga rzecz że serwis jest tak krótko otwarty (inne np. Faworit w Sopocie aż do 21.30 a nie do 19.00). W Largo serwis otwarty do godziny 19 ale już na 18 nie można się umówic bo nie można (bez podania konkretnego powodu). Są to istotne godziny ponieważ ludzie cięzko pracują do wieczora.. Odradzam!!!!!!