Re: trasa s6
Witajcie,
Interesuje mnie przebieg trasy s6.
Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że:
1. Na stronie GDDKiA zamieszczona jest nowsza mapa aniżeli ta, które widnieje na stronie Gminy. Poszerzone są pasy oddziaływania na środowisko i to w niektórych miejscach znacznie. Dość, że powiem, że jest obszar, który wykracza na północ od ulicy Kamieńskiej (działki te są również wypisane pod inwestycję we wspomnianym w tym wątku Obwieszczeniu)
2. W Raporcie, jaki GDDKiA złożyła do Dyrekcji Ochrony Środowiska znajdują się błędy i przeoczenia (np. dokonane metodą "copy-paste" pomiędzy wariantami, dotyczącymi naszej miejscowości).
3. Każdy z posiadaczy działek wymienionych w Obwieszczeniu może wciąż zapoznać się z dokumentacją na Chmielnej (bardzo miłe Panie). A ponadto może składać wnioski dotyczące tego raportu
4. Rzeczywiście Raport zakłada przebudowę części idącej przez naszą miejscowość linii średniego napięcia. Nie widziałam tam nic dotyczącego powstania linii WN w Koleczkowie (ale plany są tylko planami i zawsze mogą się zmienić...). W raporcie można obejrzeć dokładne izofony dla trasy S-6 (łącznie z prognozami do 2023r)
5. Zachęcam Was do zapoznania się z Raportem, zwłaszcza, że są wyraźne niedociągnięcia w opisie wariantu II-A2 w porównaniu z II-A, a przecież II-A2 nam najbardziej "grozi"
I mam pytanie - czy są pośród Was osoby, których działki nie sąsiadują bezpośrednio z trasą S-6 w wariancie II-A lub II-A2, a mimo to jesteście wymieni na spisie działek przewidzianych pod budowę inwestycji?
0
0