25. Sopot Film Festival

Temat dostępny też na forum: 25. Sopot Film Festival
25. Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Sopocie nadchodzi Tak to już ćwierć wieku festiwalu. Klikajcie, zapraszajcie, polecajcie i spędźcie pierwszy tydzień filmowych wakacji w Sopocie. Pokazy odbędą się m.in. w Multikinie, w Teatrze Boto / DKF Kurort, na Scenie Kameralnej Teatru Wybrzeże oraz w Goyki 3 Art Inkubator i w przestrzeniach plenerowych miasta.Festiwal jest dofinansowany ze środków ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co?

Najbardziej mdły i nijaki festiwal filmowy w tym kraju...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś próbowałem. Miałem wrażenie, że to klon festiwalu filmów LGBT...

Jako miłośnik kina i sopocianin miałem kilka lat temu zapał... Nakupowałem biletów... Dlaczego nie powiedzieli, że to festiwal filmów LGBT, ew. popfeminizmu ?! Kupujący bilety mają prawo wiedzieć! Z jednego krótkiego metrażu z K. Figurą wyszliśmy z partnerką... Odkrywała (bohaterka filmu) wolność testując nowy wibrator, a w przedpokoju stała jakaś zbroja z wąsami symbolizująca chyba zaściankowość, konserwę i ucisk. Wyszliśmy zniesmaczeni głównie sztampowością tego obrazu, choć jęki Figury też pomogły nam podjąć decyzję... Ale zajrzę po przerwie. Bardzo uważnie wybierając 1 czy 2 tytuły... Może w nic nie wdepnę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeden już obejrzałem - polskie "Sezony"

s z t a m p a podobna do tej, jaką opisałem wyżej z Figurą. O nic ciekawego sobą nie reprezentującej kobiecie i niemogącym się od niej uwolnić mężczyźnie. Szczególnie panowie - szerokim łukiem proponuję ;) Nie wiem, czy 1/3 widowni się zapełniła, a sporo osób jeszcze się ewakuowało przed rozmową z twórcą tego dzieła, która odbywała się po filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dawid Podsiadło - Festiwal 2025 (58 odpowiedzi)

ROBIMY FESTIWAL!Poniżej lista miejsc, które odwiedzimy w lecie przyszłego roku:6-7.06.2025 -...

Sopot Molo Jazz Festival 2025 (3 odpowiedzi)

Sopot Jazz Festival Scena MOLO to kontynuacja dobrze znanego Sopot Molo Jazz Festival, który od...

Święto Równości (3 odpowiedzi)

Zapraszamy na wyjątkowe Święto, gdzie każdy znajdzie miejsce dla siebie. Gdzie mówimy o ważnych...