Autobusy od nowego roku - Straszyn Dworcowa.. BLOKI

Jak wam się podoba "nowy" rozkład ? http://www.gryfkartuzy.pl/?s=1&nr=128
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Autobusy od nowego roku - Straszyn Dworcowa.. BLOKI

No nie podoba sie!!! Zamiast lepiej to jest gorzej. Autobusy co godzinę i nie kursują w święta! Skandal!! Strasznie też drogie bilety ! Ostatni odchodzi wcześnie a nocnego kursu to sie chyba w zyciu nie doczekamy.! DNO !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja już się wypowiedziałam na innym forum.. no ale powtórzę moje zdanie:

1. Godziny odjazdów
Nikt nie brał chyba pod uwagę tego że są osoby pracujące w weekend (sobota/niedziela/święta) do 22.00 .. ciekawe jak się wtedy z Gdańska dostaną do domu ?? czyżby tylko dobroć kogoś lub TAXI zostaje ??

2. Kursy noce
Nikt chyba nie bierze pod uwagę , iż Dworcowa.. to nowe osiedle i duża część osób tu mieszkających to młodzież i "młode" małżeństwa, które od czasu do czasu "imprezują" w centrum - gdy dopiero zabawa się zaczyna czas wracać.. sobota ostatni bus 21.20 BOSKO znowu zostaje dobroć kogoś lub TAXI.

3.Wjazd autobusu na bloki
Dlaczego wszystkie autobusy nie wjeżdżają na osiedle ? tylko zaczynają z poprzecznej ? Różnica to dosłownie max 5 min. Oznacza to że osoby starsze czy matki z dziećmi będą musiały robić sobie dodatkowe "spacerki" ??

4. Cena biletów
Za 14 km ... trzeba zapłacić 4,50 zł ! Nie sądzicie że to trochę za dużo ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Całkowicie sie zgadzam ! Straszyn jest po prostu odcięty od miasta i to dosłownie. Tylko co my możemy z tym zrobić skoro juz od lat ludzie sie na to skarżą i NIC! Podobno Straszyn musiałby otrzymać prawa miejskie których teraz nie ma. Ciągle widnieje jako wieś a wsią nie jest tylko są to juz przedmieścia Gdańska. Gdyby był miastem mielibyśmy ZTM i autobusy nocne a tak musimy liczyć na prywaciarzy którzy z łaską obsługują tą trasę...kompletnie nie wiem co tu zrobić żeby zmienić tą stację?

tą sytuację *

na ZTM nie ma co liczyć.. Straszyn należy do Pruszcza... i jeszcze dłuuuugie lata miną zanim będzie "miastem"

Witam,nie jestem mieszkańcem Straszyna ale też zmuszony jestem korzystać z Gryfu,konkretnie moje dziecko bo dojeżdża do Straszyna do szkoły,to skandal że biletów jednorazowych ulgowych BRAK,bilet miesięczny wzrósł z 26 zł do 64 zł.Dziecko za bilet jednorazowy musi zapłacić 4,50 bez względu na to czy jedzie do Straszyna czy do Pruszcza!!! Kpina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

o tu teraz z tym zrobic? lidzie trzeba gdzies interweniowac! tak nie moze byc!

sąsiednia wioska zbiera się do interwencji do kogo się tylko da,nie zostawimy tego tak,jeżdżący wcześniej PKS nikomu nie przeszkadzał,dlaczego i kto postanowił go z linii odsunąć???zmiana w ruchu komunikacyjnym nie może pogarszać jakości życia mieszkańców

My mieszkancy straszyna chcemy sie dołaczyć. Jak mozemy?

Your airtcle was excellent and erudite.

PKS przegral przetarg, a wygral Gryf, wiec wychodzi na to ze PKS zażądał tym razem wygorowanych stawek za uslugi

2,80 zł był a jest 1,40

Ja też mieszkam na wsi. I jak chcę pobalować w mieście to sobie sam organizuję transport, a nie zrzucam na moją gminę. Myślę, że imprezowicze nie powinni być brani pod uwagę. Szkoda gminnej kasy. lepiej wybudować jakiś chodnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

widać że masz 50-tkę na karku.. wybacz ale "młodzi" nie tylko siedzą w domu i płaszczą tyłek przed TV

Popieram!! Jestem młodą osobą, która od czasu do czasu chciałaby pojechać sobie na piwko z narzeczonym do Pruszcza Gd. czy do Gdańska. Po za tym są również osoby, które pracują w weekendy i święta i nie mają innej możliwości niż dojazdy autobusowe.

Ale prawda jest taka, że zamiast tutaj się rozpisywać powinniśmy zgłaszać swoje przemyślenia do Gminy czy Pani Sołtys. Jak zbierze się dużo ludzi, którym dany problem się nie podoba to wówczas według prawa Gmina powinna coś zrobić. Oczywiście była miesiąc temu jakaś zmiana ale nie zaszkodzi spróbować jeszcze raz...

2j1Bd1 edwtxmcaocba

czy ktoś wioe jak będzie wyglądał rozkład od 1 kwietnia kiedy to przejmie pks

Inne tematy z forum

Silva (10 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...