Bialistok majn hajm

Temat dostępny też na forum: Bialistok majn hajm
Efraim Kisler był uczestnikiem powstania w Getcie Białostockim, publicystą, autorem szeregu tekstów o kulturze żydowskiej, tłumaczem literatury żydowskiej, nauczycielem i strażnikiem kultury yiddish. Pieśni i melodie, które zabrzmią podczas koncertu, to „małe obrazki obyczajowe” o wielkiej prostocie i sile wyrazu, o bardzo osobistej nucie, trafiające do serc ludzi wrażliwych. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjdźcie posłuchać!!!

Dariusz Wójcik śpiewa ten repertuar po prostu rewelacyjnie, zachęcam wszystkich do przyjścia!

gdzie mozna kupic bilety? czy wystarczy przyjechać wcześniej i nie będzie problemu z wejściówką?

Hmmm

Byłam, widziałam, ale jakoś do mnie nie trafiło... Przyznam szczerze, ze wynudziałam się okropnie... i z trudem wytrzymałam do końca. Zupełnie do mnie to nie przemówiło. Kompletnie nie mój klimat. Pan Dariusz Wójcik jest rzeczywiście bardzo utalentowany, ale mam wrażenie, ze ten repertuar jest skierowany do bardzo bardzo wąskiego grona. Za to gorąco wszystkim polecam "Śpiewniczek Upiornych Kantyczek". REWELACJA!!!

Inne tematy z forum

Mecz Legend (39 odpowiedzi)

Niezapomniany Dzień Pełen Emocji i Wrażeń. Polska Polsat Plus Arena w Gdańsku stanie się ARENĄ...

Mentzen w Gdańsku (11 odpowiedzi)

W niedzielę 4 maja o godzinie 17:30 na Targu Węglowym w Gdańsku odbędzie się spotkanie ze...

Korale mocy (6 odpowiedzi)

Korale Mocy - Dołącz do naszego pochodu!Zapraszamy serdecznie wszystkich już 30 maja o godz....