Co dzisiaj szykujecie na obiad część 20

Hej otwieram nowy wątek bo tamten troche długi sie zrobił! U nas dzisiaj mąż i dzieci maja znów żurek taki jak ostatnio bo sobie zazyczyli gdyz tak im smakował a dla mnie niewiem co chyba sobie zrobie krupnik na dwa dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co dzisiaj szykujecie na obiad część 20

U nas schabowe,pure buraczki zasmazane,ogórki kiszone,tak długo nie było schabowych,że zjadłam ze samkiem.

Wczoraj B zrobił pizze,ma talent do ciasta.Cienkie,puszyste,w bokach ser.

Aga bułek jeszcze nie piekłam,nie mam ostatnio w ogóle natchnienia przez te problemy,gotuje B. Ja mam doła.

Jeszcze Niko jakiegoś wirusa ma,biegunka i gorączka.W nocy kilkanascie razy pampek zmieniany,wiec mało snu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zupa brukwiowa????? nigdy nie jadłam :))) jak smakuje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

mmm dawno nie robiłam żurku...a dziś po głowie chodzi mi zupka brukwiowa - aż czuję jej smak a nie jadłam od lat!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok :))))

ale pyszny żurek mi wyszedł ;) chłopaki dostaną jak wrócą :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

podam, po godzinie 18-tej:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedyś widziałam :) nie wiem czy dokładnie to - ale propozycje różnych obiadów z ich półproduktów :P ale chętnie bym zobaczyła obiady na cały tydzień za 100zł ;) jakieś przykłady możesz podać? :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

widziałyście tą gazetkę z biedry kulinaria? Ja kupiłam i tam jest lista zakupów za ok 100 zł i przepisy na obiady na cały tydzień z tej listy. Muszę wypróbować. Czy któraś z Was już to stosowała?

wczoraj dojedliśmy zupę soczewicową :] a wieczorem zamówiliśmy pizzę z Dragona ;P

dzisiaj - właśnie gotuje się biała kiełbaska, zaraz dorzucę przypraw i warzyw :] i będzie żurek :) tylko jajka osobno ugotuję :]
zostało też po kawałku pizzy :)

muszę sprawdzić czy ugotowane mięso, które mam w lodówce nadaje się jeszcze do naleśników ;P przez weekend nie miałam czasu żeby je przerobić :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

u mnie dziś schab zapiekany z musztardą i serem plus pieczone ziemniaczki plus mix sałat z rukolą:-)

Inne tematy z forum

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...