Co jest związkiem, co jest seksem?

Chyba ze dwa lata nie stworzyłem nowego wątku:) Teraz jest opcja dodawania do dzielnicy, niesamowite:D Ale do rzeczy.

Na spotkaniu przez chwilę przewinął się temat związków.
Myślę o tym już od jakiegoś czasu. Zarzucicie mi zbytnie przywiązanie do słów lub przesadną analizę, ale co można uznać za związek, i co można uznać za seks?

Może od tego drugiego. Kobieta mnie pyta z iloma kobietami uprawiałem seks, to:
Czy miłość francuska to seks czy pieszczota? A Petting? Czy to się liczy czy nie?
Jeśli to jest jednostronne? To liczy się jednej ze stron (czynnej, biernej?) czy obu?
Czy seks analny liczy się normalnie, czy jakoś inaczej?
A może powinno się zliczać to co prowadzi do orgazmów? (pewnie niektóre kobiety okazałyby się cnotliwe:P)

Gdy jeszcze czatowałem to spotkałem się z takimi sytuacjami że kobieta była dziewica i uznawała że nie uprawiała seksu, mimo że robiła te wszystkie rzeczy wymienione powyżej.

Jeśli chodzi o związki, co musi zaistnieć aby coś nazwać związkiem?
Kilka przykładów:
- Znajomość trwa dwa tygodnie, istnieje uczucie, dwie osoby przez ten cały czas spędzają ze sobą niemal każdą chwilę, uprawiają seks, to czy jest to związek?
- Dwie osoby spotykają się przez rok, jest uczucie, ale z jakiegoś powodu nie ma seksu (np ślubowali czystość do ślubu), to czy jest to związek?
- Jeśli znają się pół roku, jest seks, ale spotykają się tylko raz w miesiącu, czy to jest związek?
- Jest miłość i pożądanie, ale jest tylko to (np jest to znajomość internetowa i nigdy się nie spotkali). Znają się powiedzmy rok, są sobie wierni i czują jakby byli razem, czy można to uznać za związek?
- Czy sam seks, nawet z fascynacji, miłości od pierwszego wejrzenia czy czegoś takiego, można potem uznać za związek?
- Czy romans jest związkiem?
(inne przykłady możecie podać sami:P)

Czy są jakieś kategorie które określają kiedy coś można uznać za związek a kiedy nie?
Czas znajomości, ilość spędzonego czasu, częstotliwość spotkań, uczucie, seks?

Jest jakaś tabelka, w którą można wpisać te dane i wyjdzie odpowiedni wynik?:P

Obie te kwestie są ciekawe, bo przyjmując różne liczenie mogą wychodzić naprawdę bardzo odmienne liczby. Ja się już na tym nadziałem. I jako osoba pytająca i jako odpowiadająca.
Jak Wy to liczycie?

Pozdrawiam
Anty:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co jest związkiem, co jest seksem?

Ok :) Zaryzykuję :)
Jak zobaczycie taką niewysoką, szczupłą, rudą, piegowatą, z aparatem na zębach - to ją przygarnijcie, bo to zapewne właśnie ja będę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapytałabym jeszcze co było dla ciebie kiedyś ważne, a co jest teraz, i kiedy co było ;)

bo co, takie jakieś "niby" zwikązki jako taki nastolatek, gdzie tylko powiedzmy się całowałeś z kimś, to czy to związek...to wszystko jest zależne, od tego czy ta dana osoba uważa to za związek, lub uważała, czy ta osoba jest dla niego ważna, tzn, była wtedy, ale może byc tak, ze mimo, że sie nie ma kontaktu z kimś po latach, to mimo to, był to ktoś kto odegrał jakąś ważną role w życiu człowieka jako człowiek, kurcze możnaby sobie zadawać tysiące pytań z każdej strony, tylko trzeba wyczuć gdzie jest jakaś granica, zastanowić się o co pytać, coby później nie było jakiś np, dziwnych zazdrości o coś. Ja bym wszystkiego nie mówiła, ale to jest indywidualna sprawa tych ludzi którzy sa ze sobą na dzień dzisiejszy. Zależy też jaki kto ma charakter, jak ktoś wrażliwy, to nie będzie przeciez chciał słuchać jaki to koś kiedyś dla nas był ważny i że do tej pory czujemy że ta osoba byla dla nas jakąś ważną wartością w życiu. Nie każda babka, czy facet by chciał cos takiego usłyszeć od drugiej połówki.

Moim zdaniem ludzie powinni się siebie zapytać co jest dla nich ważne, co określają jako związek, jeśli się jeden pyta drugiego ile miałeś związków, to jeden pyta drugiego, a co uważasz za związek, drugi mówi co on uważa, ewentualnie trzeba się zapytac o co kąkretnie pyta, jeśli pyta ile miałeś partnerów.

Bo dla każdego jest co innego ważne przecież, każdy ma swój indywidualny licznik wartości.

Ale ktoś może użyć innego określenia, np miłość francuska (fellatio, cunnilingus) i już z nazwy nie wynika że jest to seks;)

Ja tu już więcej pań naliczyłem, które chętnie by przyszły ale boją się, że będą jedynymi niewiastami.
Czy czasem nie warto przezwyciężyć tego seksizmu, drogie panie :P. Tego samego, który nam mężczyznom zarzucacie.

Ja mam chęć przyjść, tylko czekam na jakąś kobiete, cobym się czuła bardziej swojo :)

Tak więc "d" przyjdziesz?

wiek nie ma przecież żadnego znaczenia moim zdaniem

pozdrawiam serdecznie

tylko że sam sobie odpowiedziałeś seks oralny to też seks ;)

Jeżeli chodzi o związki to tak. W jednych relacjach oboje partnerzy uważają, że więzi, które ich łączą to związek. W innych może tak odczuwać tylko jedno z nich. Ludzie są różni i mogą zupełnie inaczej postrzegać swoje powiązania z innymi.
Jeżeli chodzi o to słowo na "s" to nadal się nie wypowiadam, bo nadal w ogóle nie wiem o co chodzi :P

dziewictwo jest fizyczne i psychiczne
mozna je stracic w tym samym momencie - poprzez klasyczny stosunek seksualny, badz tylko psychiczne przez kazdy inny.

pozdrawiam
jurek

Wiem, że dla chcącego nic trudnego, bo byłam na paru spotkaniach forumowych. Było to parę ładnych lat temu :)
I wybrałabym się dzisiaj. Tylko czy taka "starsza pani z siwymi włosami" będzie dla Was odpowiednim towarzystwem :P No i jeżeli na spotkanie wybiera się tylko trzech panów to chyba czułabym się trochę nieswojo :)

Dziwna to odmienność która znika w piątek:P

A co do dnia spotkania, to jak nie teraz to następnym razem... mam nadzieję że następne będą;)

W tym przykładzie nie miałem na myśli tego czy to jest zdrada czy nie, ale o to jak trafna jest odpowiedź na to pytanie, czy to jest kłamstwo czy to jest prawda (która w kwestii tematu jest jednak znaczącym niedomówieniem).

U lesbijek to albo jest to coś sztucznego (czyli daleko od klasycznego stosunku, bo ten sam efekt można osiągnąć masturbacją),
Albo jakaś kończyna (co wtedy podchodzi pod petting (pieszczotę), lub język (jak się ma bardzo długi:P) co podchodzi pod seks oralny.

Ten jak to nazywasz "wsad" to była moja dawna metoda liczenia, ale potem ktoś dał mi do myślenia tym seksem oralnym. Bo niby nie jest to seks, a jednak jest. To jak z tą dziewicą, robi to oralnie i analnie i nadal jest dziewicą ale chyba większość uzna że seks uprawia.

Teraz gdy jest sytuacja zdrady, i ktoś pyta:
- uprawiałaś z nim seks?
Ona - nie. I jeśli był seks oralny, to czy jest to prawda czy nie prawda?
(już nie mówię o kwestii tego czy ona chce go okłamać czy nie, ale o tym jak to jest dla niej, w jej duchu, lub dla obiektywnego obserwatora)

można powiedzieć brzydziej "penetracja", u lesbijek też się sprawdzi ...
można przyjąć inne kryterium,
większość kobiet i mężczyzn w zwykłych związkach damsko - męskich liczy zaliczony "wsad" ;) (też brzydko, trochę koszykarsko)

Pudło ;) nie chodzi tu o mój wiek ;)
To innego rodzaju odmienność ;)

Czyli w tym kontekście wszelkie badania statystyczne (choćby te których wyniki przytaczałeś) sprawdzają nie zachowania seksualne a jedynie skłonność do przyznawania się do nich.

Czyli katolicki, przaśny, mazowiecki Polak przyzna się do 5 partnerów, światły Europejczyk do 10, a Chińczyk poganin, wszetecznik, lubujący się w molestowaniu nastoletnich malezyjskich shemale'sów przyzna się do 20 :P.

A tak poważnie, to trochę jak z liczbą przyjaciół. Jeden przyjaźni się z połową miasta inny z 5. Mimo że ta piątka rotuje.

Puszczając trochę wodze i patrząc jednak pozytywnie na tę naszą słowiańską duszę, może jest tak, że mamy w sercu/głowie/organie swój prywatny ikonostas. Mamy tam miejsce dla czterech ikon namiestnych. Są to osoby/związki/momenty, które wywarły na znaczący wpływ. To się wspomina, to się pamięta gdy ankieter zada niespodziewanie podchwytliwe pytanie.

I jak tam prace nad tabelką?
Co do zaśmiecania wątku, to ja nawet nie śmiem z tym walczyć - jak widzisz:) Więc możesz śmiało zaśmiecać;)

Jakby ktoś całkowicie obcy czytał słowa co niektórych to by uznał że tu rządzi jakaś mafia geriatryczna:D

Anty, dzięki za radę ;)
Tak się składa, że niektóre kobiety w pewnym okresie swojego życia robią się senne .... :p

Klasycznego zbliżenia, hmm... czyli gdyby tak to przyjąć, to lesbijki wcale nie uprawiają seksu;)

Znaczenie, prócz tego opisanego wcześniej, istnieje same w sobie. Ciekawość ile czego było a z drugiej strony ciekawość jak inni to liczą i postrzegają:)

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Jak przekonać męża do powrotu? (115 odpowiedzi)

Miesiąc temu zostawił mnie mąż wyprowadził się bez uprzedzenia kiedy byłam w pracy. Na początku...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (28 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?