Gdyńska Trójka
Witam. Jestem tu nowy, bo sprowadza mnie pytanie dotyczące Gdyńskiej Trójki. Jestem w klasie III gim. i od nowego roku szkolnego wybieram się do liceum. Chciałbym się wybrać do III LO w Gdyni, ponieważ jestem laureatem fizycznej olimpiady i mam pewne dostanie się do każdego lo jakiego tylko chcę. Byłem na dniach otwartych w trójce - szkoła zrobiła na mnie wrażenie, wszystko wyglądało ładnie, ludzie też byli mili. Jednak przeczytałem dość sporo opinii na temat tej szkoły w internecie i na około 30 tylko 4 lub 5 było pozytywnych. Reszta to same negatywne komentarze i zniechęcanie do wybierania się do trójki. Teraz nie wiem co mam robić. Czy to prawda, że w tej szkole uczniowie, którzy nie zajmują czołowych miejsc w olimpiadach są po prostu numerami z dziennika, lub w szkole jest wyścig szczurów, niemiła atmosfera i potajemne korki z kilku przedmiotów naraz? Chciałbym się bardzo dowiedzieć czy to jakieś zmyślone komentarze nie wpisane przez absolwentów, czy najczystsza prawda. Niestety, przeczytałem też, że szkoła jedzie na dobrym imieniu wyrobionym 30 lat temu i od jakiegoś czasu zeszła na psy, a lekcje prowadzone są koszmarnie.
Najlepiej by było, gdyby wypowiedzieli się jacyś absolwenci. Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. :)
Najlepiej by było, gdyby wypowiedzieli się jacyś absolwenci. Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. :)