Golenie-problem :(

Mam wielki problem,w miejscach intymnych mam krostki czerwone,takie syfki itp a najgorzej jest po goleniu,juz niewiem jak i czym mam to robic,bo nawet po depilacji u kosmetyczki tak mam :(
ma ktos takie cos??
jak sobie z tym radzic??
bo mi juz wstyd przed mezem nawet :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Golenie-problem :(

sudokrem

może zamiast golić wypróbuj krem do depilacji.

Warto smarować - jak już napisano - sudokremem albo maścią pilarix (w aptekach).

spróbuj Tribiotic`iem

Polecam tribiotic - rzeczywiście działa. Zresztą na wszystkie skaleczenia i ranki

Ja goliłam maszynką do golenia od 20 roku życia co drugi dzień, miałam ciagle tam podrażnione, pełno malutkich krostek i na łonie i na pachwinach. Od około roku w ogóle nic tam nie ruszam - nie depiluję, nie golę, nie strzygę - mam naturalne owłosienie i to bujne, jestem brunetką w dodatku, nie mam nic podrażnione, żadnych krost i wyprysków.
Jak golisz to jesteś bardziej narażona na wszelkiego rodzaju infekcje i stany zapalne, a włosy to ochrona, w jakimś celu one są przecież.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak ochorona przydatna jaki chodzisz nago
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
Polecam depilację pastą cukrową, nie wywołuje zapalenia mieszków włosowych, podrażniem, wrastania włosków, itp.
Taką usługę wykonuję od lat, moja strona
www.http://rozany-ogrod.pl/

Ja bym chętnie skorzystała z takiej depilacji, ale te ceny... "Trochę" drogo jak na co 4 tyg ;(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hey dziekuje za odpowiedzi zobacze tymi 3 masciami,najpierw zobacze sudokrem a potem reszte,mam nadzieje ze bedzie dzialalo

do depilacji krem dosc slaby jest
a i bez golenia niewyobrazam sobie siebie

Zapewne jesteś uczulona na jakiś składnik który nakładasz, albo bardzo wrażliwa jeśli maści nie pomogą udaj się do dermatologa.

Inne tematy z forum

Męskie stringi na plaży i na codzień co sądzicie? (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Chciałabym poruszyć dość nietypowy temat, który ostatnio zaprząta mi głowę. Mój...

Opakowania kosmetyczne (15 odpowiedzi)

Zajmuję się wytwarzaniem naturalnych kosmetyków, ale także mocno jestem w temacie aromaterapii i...