Jarmark św. Dominika 2025

Temat dostępny też na forum: Jarmark św. Dominika 2025
Jarmark św. Dominika 2025 w Gdańsku rozpocznie się 26 lipca i potrwa do 17 sierpnia, oferując niezapomniane atrakcje dla całych rodzin. W programie znajdziesz koncerty, kino plenerowe, pokazy kulinarne, strefy tematyczne oraz wyjątkowe wydarzenia artystyczne i edukacyjne. Przystanki festiwalowe, takie jak Przystanek Smaków, Port Gdańsk Pod Żaglami czy Przygoda z AmberSky, zapewnią moc wrażeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zlodziejskie ceny znowu cyrk

Ten jarmark to totalnia porazka, ceny droższe niż w sklepach, jedzenie drogie jak w najlepszych restauracjach a jedzenie ohyda, brak miejsc parkingowych, jakies byyle co na otwarcie i zamkniecie jarmarku wstyd.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale widać,ze wystawcy i restauratorzy znajdują chętnych amatorów na swoje wyroby, bo inaczej by sie nie wystawiali. To nie nowośc,że są zwolennicy i przeciwnicy wszelkich jarmarków i innych imprez.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja lubiłem 1 maja, w latach 60. Potem dostrzegałem elementy fałszu i przymusu, brak autentycznej zabawy. Polityczny charakter rego święta dostrzegłem dopiero jak skończyłem liceum. Dziś młodzież jeszcze mniej interesuje sie polityką.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze ze choć późno ale w końcu dostrzegłeś fałsz tamtych czasów .

Dwa pytania

Czy Ciebie coś w twoim życiu cieszy i jest coś z czego jesteś zadowolony? I drugie pytanie , czy Ty sam siebie choć trochę lubisz czy spoglądając rano w lustro od razu masz ochotę napisać krytyczny komentarz ? Zadaję sobie te pytania bo mimo ze wiedziałeś co to Jest Jarmark Dominikański i tak tam poszedłeś żeby się do końca zdołować .Może po prostu lubisz być wiecznie skwaszony . Podpowiem ci coś , ty tam więcej nie idź .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z roku na rok co raz gorszy..

Kiedyś był jarmark ! Koncerty,imprezy i wspólna zabawa.. W tym momencie jarmark to istna tragedia. Działa na zasadzie wystawimy jak najwięcej stoisk może sie nie połapią że nie ma atrakcji :)
Mam nadzieję że w tym roku sanepid zawita ! Jeśli są tak wielkie kwoty za wszystko, to lepiej niech jest to świerze..
Za 58 zł Gwarantujemy grypę żołądkową i to aż 5cio dniową
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 8

swieże

nie ma wyrazu świerze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym wolał żeby jedzenie było świeże bo świerze kojarzy mi si e ze świerzbem

Mari

Ktoś wystąpi normalny na rozpoczęcie czy znowu nikt ?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

z przyjemnoscia opuszczam to miasto na czas trwania tej farsy

jak juz czytam przystanek "rufnosc" to mysle o likwidacji ruskich pierogow przez niemyslace spoleczenstwo
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

łał , aleś dosolił . zuch !

Ten Jarmark jest piękny jak Dulkiewicz

i ma równie wiele co ona klasy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wartość człowieka ocenia się poprzez jak piszą o innych ludziach . To abecadło kultury piszącego .... no cóż napisałaś (eś) o urodzie Pani Dulkiewicz to jak potrafiłeś . Bywa i tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

"- Koncerty muzyczne" (może być jakiś inny koncert niż muzyczny?)
"- Pokazy iluminacji świetlnych" (iluminacja chyba z definicji jest świetlna?)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja lubię Jarmark.

W komentarzach widzę same smutki. Kiedy tak zdziadzieliście?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

Dziadostwo to ten jarmark,

nie ma się z czego cieszyć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdziadzielismy jako mieszkańcy śródmieścia

Stojąc w korkach po 1.5 h bądź wracając z pracy do domu drugie tyle . Bo tępym urzędników nie stac jest zmienić czasy na światłach a drogi zamykają puszczając ruch łakowa .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To te tęgie głowy Warmii,Mazur,Kujaw i nie wiadomo skąd jeszcze.Nie ma się co przejmować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzidzia

Zaraz po tobie

Już trwają kłótnie...

...tych co wykupili miejsca i tych co juz przyjechali "krzywy ryj".Miasto sprzedało nawet miejsca koło olbrzymi h śmietników :-| Turyści rozstawiają bramki gdzie nie można wjechać.Strazy ani policji nie widać...pieklo i zamieszanie, jak co roku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja dla ozdoby?

Straż miejska też? Na Długich Ogrodach trwa rozbrajanie bramek, wyrywanie słupów drogowych, śmietniki magicznie znikają...i to wszystko robią na oczach waszych ci którzy przyjechali z budami.Glowa mała co oni robią i nikt tego nie kontroluje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może trzeba zbojkotować ten jarmark

Jako mieszkańcy może musimy posunąć się do drastycznych scen by zaczęli słuchać i liczyć się z naszym zdaniem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda że na otwarcie jarmarku zrezygnowano z koncertów. Kiedyś na otwarcie był np. Bajm czy DeMono...

A teraz to jakieś takie bezpłciowe...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przystanek równość...

Czyli strefa od której dziecko chronić jak najdalej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cwaniatwo w bastionie ryżego dyktatora...

...zdzierstwo i łupienie pod dulkiewicz! Tam są ceny wyższe jak na Manhattanie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzisaj zabierz kajak

Na JzD2025 tego nie kupisz , a będziesz potrzebować przez następne 4 dni

Deszcz wystraszył wystawców

Jarmark trwa, a raczej powinien trwać 3 dzień, jednak wystawcy przestraszyli się deszczu i postanowili nie przyjść do pracy. Na starówce sporo turystów, w rozkładzie jarmark powinien trwać, niektórzy specjalnie zaplanowali sobie ten dzień na odwiedzenie stanowisk jednak sprzedawców brak. Naprawdę deszcz tak odstrasza? Duży zawód i brawo dla kilkunastu punktów, które się otworzyły, mam nadzieję że w następnych latach organizatorzy pomyślą o jakiś przepisach i zobowiązaniach względem sprzedawców.

Dokładnie, wybraliśmy się wczoraj wraz z rodziną. Pogoda faktycznie mało przyjemna, ale jakie było nasze zdziwienie gdy okazało się że wszystkie stoiska zamknięte...

Na Jarmark przestałem zaglądać od ok 1990 roku, bo niby po co?

czytam i przyznam, że nie widzę żadnych atrakcji

kiedyś to było....

Totalna beznadzieja toalety otwarte od 9:30 idziesz to pani sprzata istna porażka do tego małe tolatety że z dzieckiem nie wejdziesz do tego bałaganu po drugie drogo pajdą że smalcem i dodatkiem 35zl a jakby tego mało było to pchi targ niektóre dzieci zamiast sprzedawać biegają przeklinają śmiecą krzyczą bardzo słabo

Inne tematy z forum

Festiwal Whisky Sopot (3 odpowiedzi)

Whiskymaniacy, nadchodzi nowy rozdział!11 edycja Festiwalu Whiskynowa lokalizacja: Sopot,...

32. Lato Teatralne Sopot (3 odpowiedzi)

32. Lato Teatralne Sopot to wyjątkowy festiwal teatralno-muzyczny organizowany w malowniczo...

Święto ulicy Strzelców w Gdyni (7 odpowiedzi)

Zapraszamy dzieci, mieszkańców, psiaki i inne zwierzaki oraz wszystkich sympatyków osiedla...