Okrąglak

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam! Bierzemy slub cywilny w piątek 13 października i tego samego dnia chcielibyśmy wziąć ślub kościelny. Wreszcie zdecydowaliśmy się na Okrąglak na Przymorzu i z początku było naprawdę fajnie. W ten poniedziałek przyjął nas wikariusz, powiedział, że nie będzie żadnych problemów i umówił się z nami na dzisiaj, na spisanie protokołu. Kiedy przyjechaliśmy dziś do kancelarii, okazało się, że nie ma tego wikariusza i przyszedł do nas chyba proboszcz. I od razu zaczęły się kłopoty. Ksiądz stwierdził, że jest przyjęte, iż nie bierze się ślubu w piątek, bo to jest dzień pokutny i powinniśmy wybrać sobotę. Przy takim podejściu zrezygnowaliśmy z tego kościoła. Czy ktoś może słyszał to, co myśmy usłyszeli? I czy w jakimś kościele w pobliżu Przymorza lub Gdańska Gł dają śluby w piątek? Z góry dziękuję za odp, bo to dla nas b. ważne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Okrąglak

Hmm tez o tym słyszałam, że w piątek podobno nie dają ślubów :(
Może spróbójecie w innym kościele :]

Na internecie znalazłam coś takiego

Co do dni tygodnia:
- Poniedziałek - zdrowie
- Wtorek - bogactwo
- Środa - to najlepszy dzień
- Czwartek - straty
- Piątek - cierpienia
- Sobota - na dwoje babka wróżyła

oczywiście to tylko wróżby i zabobony :]

DZIĘKI ZA ODP :-) ZACZNIEMY SIĘ ROZGLĄDAĆ ZA INNYM KOŚCIOŁEM, BO CZASU NAPRAWDĘ MAŁO, A I PODEJŚCIE KSIĘŻY JEST TAKIE, ŻE SIĘ ODECHCIEWA. GDYBYŚMY WIERZYLI W PRZESĄDY, NIE BRALIBYŚMY ŚLUBU W PIĄTEK 13 :-) BĘDZIEMY SZUKAĆ NORMALNEGO KOŚCIOŁA, W KTÓYM KSIĘŻA SAMI NIE WIERZĄ W ZABOBONY.

Dziękuję. To już będzie dla nas jakaś opcja i dobra wiadomość, że ksiądz z Okrąglaka nie miał racji :-)

w Św. Brygidzie udzielają ślubów w piatek, w maju byłam tam na slubie kolezanki który odbył sie w piatek

Inne tematy z forum

LIDL koło zielonego rynku (17 odpowiedzi)

Czy to prawda że na placu koło rynku będzie Lidl?

gdzie chodzicie do stomatologa? (12 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...