Projekt Hail Mary

Temat dostępny też na forum: Projekt Hail Mary
Opinie do filmu: Projekt Hail Mary.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozytywny, zabawny i z przeslaniem

Film bardzo fajny, swietna gra Goslinga, z dystansem, humorem, utrzymany nieco w klimacie "Marsjanina". Polecam, dobre lekkie kino, pozostawiajace jednak z pewna refleksja.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem....

Po części podzielam opinię poprzednika a z drugiej strony czuję lekki nie smak. Nie jest to typowe kino science fiction pełne efektów czy mrożących krew w żyłach akcji. Więc nie sugerujecie się zwiastunami bo dają trochę mylny obraz
całej produkcji.
Po pierwszych 20 minutach chciałem wyjść z sali kinowej ale postanowiłem wytrwać do końca i nie żałuję. Co prawda nie jest to film jakiego się spodziewałem ale daje dużo do myślenia i skłania do głębokiej refleksji. No o świetna gra aktorska głównego bohatera. Ale nie jest to film na który poszedł bym kilka razy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taka moda na sukces w kosmosie

Ten sam poziom emocji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trochę w klimacie "ET"

Jeżeli liczycie na krwiożerczych kosmitów i szaloną akcję, to sobie odpuśćcie. Film ma przydługie fragmenty i nienaukowe założenie o organizmach potrafiących żyć na powierzchni gwiazd. Ale taki był też "Marsjanin", który dopuszczał marsjański huragan mogący rzucać człowiekiem jak zabawką (nie ta gęstość atmosfery). Sporo momentów komicznych i nieoczekiwane zakończenie, więc nie wychodźcie przed końcem filmu. No i Ryan Gosling po raz kolejny gra w pierwszej lidze aktorskiej. Ode mnie 8,5 na 10.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wzruszyłam się. Film do przemyśleń. Koniecznie trzeba obejrzeć do końca. Przyjaźń jak miłość to jest moc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Takie max 6 na 10

Dawno nie było tak przereklamowanego filmu. Przerost formy nad treścią, powinien być o połowę krótszy i kompletnie nic by na tym nie stracił.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Głupkowaty

Nie wiem skąd taki zachwyt nad tym filmem. Historia taka sobie ani zła ani dobra, ale już wykonanie tragiczne.
Sytuacje, zachowania aktorów - infantylne i głupkowate. Może to film dla dzieci - wtedy ok, ale na pewno nie jest to poważny film sf.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dla dzieci ok, ale dla dorosłych..

Ok, wzruszyłam się i nawet stosunkowo dobrze się bawiłam. Jednak film jest bardzo infantylny, często niespójny. Nie jest to typowe kino o kosmosie, może porusza i przybliża niektóre zagadnienia, ale ostatecznie ma całą masę braków. Wiem, że film wielu porusza, ale raczej jest to kino dla młodego widza. Dziwi mnie, że jest zalecany od 15 roku życia.

Doskonały wybór na wyjście z dziećmi

Piszę ocenę na prośbę moich dzieci (11 i 13 lat), które filmem są po prostu oczarowane.
Nie rozumiemy, czemu tę produkcję określono jako propozycję 15+
Film jest świetny, ciepły, z dobrym, ważnym przesłaniem. Są też momenty śmieszne, zrozumiałe również dla młodszych widzów.
Doskonały wybór na miłe, rodzinne wyjście z dziećmi (i nawet długość filmu w tym nie przeszkadza).
Serdecznie polecamy! 10/10

Inne tematy z forum

Arco (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Arco . Przeczytaj o filmie.

Drama (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Drama . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (18 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.