VIII Festiwal Latawca

Temat dostępny też na forum: VIII Festiwal Latawca
Festiwal Latawca jest imprezą sportowo rekreacyjną, podczas której odbywają się konkursy latawców: latawiec płaski, latawiec skrzynkowy, najwyższy lot latawca. Jak w poprzednich latach impreza odbywać się będzie na placu koncertowym przy Bramie Oliwskiej (były Plac Zebrań Ludowych).Program Imprezy:Godz. 16:00 – rejestracja uczestników konkursuGodz. 16:00-18:30 – konkurs latawcówOk. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

drobne kłamstewko

"w imprezie weźmie udział STEROWIEC – największy w Europie o wym. dł. 40 m i wys. 13 m:"
No więc, z tego co wiem, to nie będzie to największy sterowiec w Europie (sa w Europie znacznie większe sterowce, np: Zeppelin NT) tylko najwiekszy sterowiec w Polsce. Tylko, że trzeba wiedzieć, ze w Polsce jest tylko jeden sterowiec :D Poza tym, jest to sterowiec na ogrzane powietrze a nie na hel, więc nie jest to klasyczny, "rasowy" sterowiec.

sterowiec

I tu się mylisz. To jest "rasowy" sterowiec tyle że nie jest to sterowiec o sztywnej konstrukcji jakie najczęściej spotyka się w programach telewizyjnych. Więcej informacji o typach sterowców znajdziesz tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Sterowiec . Jestem w załodze tego sterowca więc raczej wiem co mówie, a raczej piszę.

Inne tematy z forum

Ogród & Wielka Majówka (3 odpowiedzi)

18. edycja wyjątkowego wydarzenia! Kochasz prace ogrodowe, kwiaty i przyrodę, a majówka bez...

Tanita Tikaram (7 odpowiedzi)

Urokliwa, romantyczna, międzynarodowa gwiazda, Tanita Tikaram, zawita do Polski na trzy wyjątkowe...

Silent disco na plaży (3 odpowiedzi)

Przywitaj lato tańcem pod gołym niebem, piaskiem pod stopami i muzyką, którą Ty wybierzesz!Już 21...