Wieczna komedia

Temat dostępny też na forum: Wieczna komedia
Opinie do spektaklu: Wieczna komedia.
WIECZNA KOMEDIA
inspirowana komediami Arystofanesa oraz esejami Rebekki Solnit

Reżyseria: Grzegorz Kujawiński
Obsada: Anna Bochnak - Fryc, Krzysztofa Gomółka - Pawlicka, Marta Jaszewska, Małgorzata Polakowska

Na czyn tak wielki, śmiały i odważny,
W dniu, co nadchodzi, ważymy się po to,
By w jakiś sposób przechwycić ster państwa
I aby zrobić w nim wreszcie porządek...

Współczesna Polska ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaczęło się teatralnie, skończyło telewizyjnie

Spektakl do polowy był dobry, miało to swoja strukturę, a kwestie wypowiadane przez aktorki towarzyszyły przemyśleniom widza, można było mieć apetyt na dobry wypiek. Niestety formuła wyczerpała się w 30 minut. W połowie spektaklu aktorki poinformowały publiczność, że nie maja pomysłu na dalszy ciąg i niestety ... mówiły prawdę. W drugiej czesci sięgnięto po najpłytsze zbiegi i antagonizm był naprawdę niskich lotów. To ciasto nie wyrosło, opadło, wyszedł zakalec, zdecydowanie za szybko otwarto drzwi od piekarnika. Z fajnego pomysłu zrobiono gniot propagandowy z zabarwieniem politycznym i na sam koniec przypomniano, że za tydzień wybory. Jak dla mnie trochę żenada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Tylko grzecznie (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Tylko grzecznie . TYLKO GRZECZNIE Miłosława (Miła), czyli mała Miłka...

Kochanie, wróciłem! (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Kochanie, wróciłem! . Zabawna opowieść o tym, że stereotypowe postrzeganie...

Lumi w trawce szumi (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Lumi w trawce szumi . Zapraszamy do świata, gdzie nawet najmniejsza...