kruche ciasto - pomocy


zrobiłam kruche ciasto wg przepisu z internetu
po 40min w lodówce ciasto nadal się klei-nie daje się zetrzeć na tarce.
macie jakies pomysły ? posypać mąką i rozwłakować ?ale co potem ? pierwszy raz robię-zielona jestem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

a włożylaś do lodówki czy do zamrażalnika ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

musi siedzieć w zamrazalniku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

do lodówki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

Włóż do zamrażalnika i poczekaj jeszcze z dobrą godzine , jeśli ci się klei do rąk to dodaj mąki , pozdrawiam i powodzenia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

wrzucam do zamrażalnika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

przykryte czy odkryte ? ile czasu w zamrażalniku ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

nooo na 40 min ma iśc do zamrażalnika :-))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

ja zawijałam w folię spożywczą ew czystą ścierczkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

ok-dzięki :)
a potem na tarce czy lepiej rozwałkować-jesli rozwałkować to co potem ? :) bo czytałam kilka przepisów i nie wiem który lepszy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kruche ciasto - pomocy

"potem na tarce czy lepiej rozwałkować-jesli rozwałkować to co potem ? :) "
Zależy co chcesz z niego zrobić.
Co do znikającego wątku- może jest przeniesiony do odpowiedniego działu? http://forum.trojmiasto.pl/Kulinaria-c1,310.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...