lęki u 2 latki (odkurzacz)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
moja córeczka bardzo boi się dzwięku odkurzacza czy wasze dzieci też tak mają jak sobie z tym radzicie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lęki u 2 latki (odkurzacz)

moja 2 latka tez tak miala,uciekala,bala sie,krzyczala az mąż wzial ja za raczke i odkurzali razem,trzymali razem odkurzacz,tlumaczyl jej co robia i przyzwyczaila sie do tego odglosu,teraz juz nie robi to na niej wrazenia:)

podobnie bylo z mikserem,tez jej tlumaczylismy,posadzlismy na szafce,pozwolilismy samej uruchomic,wszystkie leki przeszly

Zarowno mojk synek jak isynek moojej siostry przechodzili etab strachu przed roznymi urządzeniami , miedzy innymi przed odkurzaczem . Przeszlo z czasem.

moja jak odkurzam to siedzi na sofie i się nie rusza tylko obserwuje co robię ;-)

U mnie podobnie było tylko jeszcze doszło to że pewnego dnia wyszłan na spacer z domu i właczyłam alarm. po przyjściu ze spaceru do domu młoda wbiegła do salonu i alarm się włączył (wyło b. głośno) niestety nie zdązyłam wpisać kodu ona była szybsza. od tego momętu strach się zwiększył , odkurzacz, wiertarka, mikser, stukanie i pukanie. no i co zrobiłam tłumaczyłam ze nie ma się czego bać. to było jakieś 3m temu, teraz jest lepiej już.. no ale są momęty strachu nie przeraźliwe ale są. Mam nadzieje ze z czasem to jej minie.