nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania.

Czy możecie polecić jakąś firmę z Gdańska?

i orientacyjnie koszt wymiany :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie?

My po namysle zdecydowalismy sie na Porte, bo niezbyt drogo i dosyc duzy wybor. Zamowilismy w firmie z Gdanska, niedaleko Manhatanu, bardzo dobra obsluga. Duzo szybsza realizacja niz miala byc poczatkowo.

My wymienialismy z firmy DELTA, dzrzwi super, dobre zamki ,szybka relizacja zawsze od nich bierzemy.Cena 1700zł

Potwierdzam. też mamy Deltę. Zamawialiśmy w Top meble w Gdańsku. Tam maja swój punkt. Za drzwi antywłamaniowe ze wstawieniem płaciliśmy ok 2000 zł. Drzwi solidne i wstawienie bardzo profesjonalne.

My wymienialismy drzwi w calym mieszkaniu, dlatego padlo na Porte. Ale akurat wejsciowe swiadomie chcielismy drewniane. Bo po tych metalowych drwiach Gerdy w poprzednich mieszkaniach kazde beda lepsze, byle nie metalowe, tylko grube, drewniane.
Nam nie chodzi tylko o ich antywlamaniowosc, tylko o maksymalne wyciszenie. A jak juz sie przekonalismy nie raz, metalowe maja 0 wyciszenie, niestety...

My właśnie zamówiliśmy Deltę na Hallera. Drzwi tłoczone, montaż Całość wyszła nas 1850 zł.

a potrzebujez zamontować? czy firma ma też dostarczyć same drzwi

z montażem :)

Agusia my mamy zwykłe zewnetrzne z castoramy 600-700 zł plus montaż 250 zł i służa już dobre 4 lata bez zarzutu.
jak coś to tel. do meża 502 023 376 - montuje wszystkie typy drzwi i okien i ręcze za jego fachowość w tym zakresie głową:)

Xyz - Twój Mąż montuje drzwi? dobrze wiedzieć :D może faktycznie skorzystamy z Jego usług :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponad 10 lat w ty siedzi :)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/remonty-budowlane/uszczelnianie-regulacjamontaz-okien-i-drzwi-roletynawiewnikinaprawa-bram-garazowych-ogl2221321.html
przynajmniej przypomniałam sobie że mija termin wyróżnienia:)

Xyz - ile Twój Mąż bierze za wstawienie drzwi antywłamaniowych? (blok, ściany betonowe)

Polecam złożenie zamówienia przez internet. Porta ma genialny internetowy konfigurator, w którym można sobie dobrać wszelkie parametry drzwi do wyboru do koloru. Porządne drzwi z montażem to koszt pewnie 2,5 tys.

my korzystaliśmy z firmy dulock (jakoś tak :P) - maja siedzibę w falowcu (tak mniej więcej na wysokości sieci 34, po schodkach w dół). sprawnie, całkiem czysto i bez kucia (wycinają flexem) - koszt wymiany to było 200zł plus cena drzwi.
jesteśmy zadowoleni i możemy polecić :)

Orzeł na Łódzkiej: http://www.drzwi-podlogi.pl/drzwi/ - co do kosztu, ciężko powiedzieć, bo zależy, jakie drzwi. Ale biorąc pod uwagę stosunek jakości i ceny, to wypadają zdecydowanie lepiej niż markety. Firma jest solidna i jak wyposażałam mieszkanie, to chyba jedyna, jaką znalazłam, gdzie naprawdę z doradztwem wychodzą ponad standardowe formułki.

Podbijam bo szukam :)
Szukamy jakiejś dobrej firmy która zajmuje się sprzedażą i montażem drzwi antywłamaniowych, tylko nie portę, niestety wiem że ich drzwi są do bani :/ stąd mój post podbijający temat :)
Dzięki wielkie za wszelkie rady i pomoc!!

Kilka lat sprzedawałam drzwi więc wiem, że drzwi Porty się nie nadają... Tak sam jest z Deltą... Chociaż to też zależy od tego na czym komu zależy (dużo tych zależy ;))

Polecam zdecydowanie Gerdę... najlepiej zamawiać w salonie na Hallera (skrzyżowanie Hallera z Kościuszki, w kwadracie za Biedronką) - jest to bezpośredni dystrybutor Gerdy w Gdańsku - -pozostałe salony sprzedające Gerdę zaopatrują się właśnie u nich.

I należy pamiętać, żeby do montażu brać firmę, która z nimi współpracuje - nie mam sensu kupować osobno drzwi i zatrudniać osobno ludzi do montażu. Jeżeli drzwi były montowane przez inną ekipę, niż zalecił/wyszkolił producent, wtedy zazwyczaj jest problem np. z reklamacją - producenci zazwyczaj mówią wtedy "montaż spierniczony" nawet jak odchodzi fornir :)

Aaaa i Gerdę można zamówić również z drewnianym fornirem tzn. obudowa metalowa, w środku pręty itp, a na zewnątrz fornir drewniany, który można wymieniać jak np. nam się znudzi ;)

i żeby nie było nie pracowałam w salonie na Hallera, tylko w innym - więc nie jest to żadna reklama - tylko wiem, jaką my robiliśmy "przebitkę" na Gerdach, które zamawialiśmy od firmy z Hallera :)

Galeria Prestige na Grunwaldzkiej.

Podbijam. Bo szukam w dobrej cenie drzwi wejściowych z montażem. Żeby miały dobre wygłuszenie. Kogo teraz polecacie?

Blok z lat 60-tych

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...