pomóżcie....pomóc dobrać

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Dziewczyny czy są jakieś wytyczne co do doboru krawata? Mój mąż ma niedługo urodziny spodobały mu się koszule w paski z białymi mankietami i chciałabym mu kupić dwie takie jak poniżej...

szarą w paski

image

Uploaded with ImageShack.us

i różowa w paski

image

i teraz pytanie...JAKIE KRAWATY DOBRAĆ DO TYCH KOSZUL??
Facet ze sklepu przesłał mi 4 propozycje ale nie wiem sama czy one pasują?

1. image

2. image

3. image

4. image

A MOŻE WY MACIE JAKIEŚ PROPOZYCJE??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomóżcie....pomóc dobrać

pierwsza koszula i krawat nr 2. pozostałe dla nie mało męskie;)
ale to rzecz gustu, a o tym się nie rozmawia...hehe

dziewczyny proszę o pomoc w doborze krawatu a nie ocenianie czy męskie czy nie, mój akurat bardzo ładnie wygląda w różu...

mi się podoba opcja 2 do tej pierwszej koszuli :-) i tylko ta :-) rożowej mój mąż by nie założył a tym bardziej krawatu ...wiec o rożach sie nie wypowiadam, Ja tez wolę klasykę więc ci nie pomogę .

ja rozumiem , że ktoś dobrze wygląda w różu i chce nosić - miałam takiego kolegę w pracy baardzo elegancki gośćw różowej koszuli jednak reszta za plecami pytala czy stringi tez ma różowe ...nie bylo to fajne jednak ...byly to uwagi innych facetów własnie...

ja tak jak dziewczyny, koszula 1 i krawat 2, o różu nie napiszę...

a do koszuli w paski krawat też w paski to nie za dużo pasków??

do koszuli w paski krawat w paski może być

za to z doświadczenia powiem, że takie koszule są do d..y, mankiety i rękawy się szybko brudzą, a takiej potraktowanie tego wybielaczem może dać nie fajny efekt, ja jedną mężowi odbarwiłam, teraz omijam takie szerokim łukiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mankiety i kołnierzyk miało być

Dla mnie róż jest ok:), a nawet super ok. Co do krawatów to najlepiej zobaczyć live, z drugiej strony jeżeli facet ze sklepu przysłał ci te propozycje to można założyć, że są w porządku.

Jak dla mnie - pierwsza koszula i krawat nr 2. Jeśli chodzi o róż, to mi nie przeszkadza, choć sama jej nie kupiłabym. Ale jeśli komuś się podoba, to do różowej koszuli ciekawie wyglądałby różowy krawat (chyba nr 1). Wg mnie fajne zestawienie. Pozostałe krawaty nie podobają mi się.

Madziara, a z jakim przeznaczeniem maja być te koszule do pracy czy ogólnie?

Obie koszule są świetne :) propozycja z krawatami podoba mi się tylko 2 inne wg mnie nie pasują.

do tej szarej koszulki krawat 2 a do rozowej wzielabym jakis brudny roz nie taki mocny jak ci zaproponowano w sklepie

Szkoda, że nie przesłał Ci koszuli tej którą wybrałaś z różnymi krawatami. Od razu byś widziała co jak wygląda :)

Krawaty 1 i 2 (jeśli chodzi o te akurat koszule) :)

lepiej podejdź do sklepu z tymi koszulami i sama dobierz :) ja tak zawsze robię. Tylko drugi krawat mi sie podoba, a do różowej koszuli fajnie tez wyglądaja odcienie fioletu i rózu i krawat też może byc w paski :)

co do noszenia różowych koszul - według mnie prawdziwy facet nie wstydzi się różu (no może ten kolor co krawat nr 1 jest zbyt przesadny, nawet ja nie ubrałabym niczego w tym kolorze, bo nie podoba mi się ten odcień), ale róż nie odbiera męskości i mam paru znajomych, którzy noszą koszulę w tym odcieniu, nawet mąż ma jedną bladoróżową ;)

Mi sie podoba koszula nr 1 a do niej krawaty wszystkie oprocz pierwszego.... :)

1 koszula 2 krawat :)

obydwie koszule są boskie :)

do pierwszej krawat drugi
a do różowej ten ostatni krawat :)

Dziewczyny nie rozumiem to, że facet nosi różowe koszule to znaczy, że jest nie męski i ciepły???

Ja jestem jak najbardziej za różową koszulą :)

Do autorki. mogłabyś mi na maila ojjka@o2.pl napisać adres tego sklepu z koszulami ikrawatmi?

sorrki za błąd miało być NIEMĘSKI :)

dziewczyny koszule są ot tak na różne okazje- a że mężowi spodobały się te właśnie z białymi mankietami to takie chciałabym mu kupić

rudziaczek co do brudnych mankietów i kołnierzyków to znam ten problem bo mój mąż na codzień ubiera białe koszule do pracy- na szczęście mam fajny żel z niemiec do mankietów i kołnierzyka i zawsze ładnie się dopierają:):) także z tym nie mam problemu, no a o różowym kolorze nie będę z wami pisała czy męski czy nie bo tak jak napisałam wyżej ja uwielbiam mojego męża w tym kolorze to nie będzie jego pierwsza taka koszula i on też się w niej dobrze czuje... prosiłam tylko o pomoc w doborze krawatu i za to wszystkim serdecznie dziękuję... a tak w ogóle to zamiast szarej wolałabym niebieską w paski...ale niestety nie mają...:(:(

ojjka wysłałam nazwę sklepu- to sklep z allegro bo niestety w bytomiu, i innych nie mają już takich koszul bo to podobno już stara kolekcja i kobitka właśnie mówiła że to już stare a dopiero teraz wszyscy zaczęli się za nimi rozglądać..

obydwie koszule super:) do szarej krawat nr 3 a do różowej nr 4 też bym takie kupiła- możesz napisać jaki to sklep?? a a propos różu- dla mnie nie ma w tym nic złego jeśli facet nosi różową elegancką koszulę... moim zdaniem to wygląda baaaaaaaaaardzo fajnie...

image

aaaa no właśnie co do krawatu różowej koszuli to też myślałam o brudnym różu ale czy to si,ę nie będzie zlewało??? mmmhhh

wygrzebałam z szafy... :) mój mąż na ślubie (po moich półrocznych stękaniach) miał na sobie różową koszulę (baaaardzo jasną) do tego trochę ciemniejszą kamizelkę i jeszcze ciemniejszy krawat. Wyglądało to super:) ( mój bukiet składał się z róż o identycznym odcieniu jak krawat:) ).
image

dla mnie róż też jest super poza tym ja nie zmuszam mojego męża do noszenia on jest bardzo "na topie" jesli chodzi o ubrania i nie wstydzi się nowych modnych rzeczy a nie za bardzo obchodzi nas kto co za plecami mówi...

Karimelka jak dla mnie zestaw super:):)

ja pracowalam w dobrym sklepie z garniturami, koszule świetne krawaty tez. Moge doradzic tak: 2+1 nigdy nie mozna łączyc trzech rzeczy w ten sam wzór jeśli garnitur jest gładki możesz mieć wszystko w paski ale jeśli gajer jest w paski to juz trochę za wiele by się działo i wyglądaloby conajmniej obciachowo. tak jak juz od kilku lat nie nosi się kamizelek no chyba że ślubna na ślub bo sa i tacy co biora je na czyjś ślub a to juz nie ladnie bo przecież jest tylko jedne Pan młody no nie...

ok SYLWIA czyli 2 koszula i 1 krawat? a 1 koszula i krawat który??? ten w paski czy czarny??

może byc i w paski szary(grafit) i czarny bo mają bardzo delikatna strukturkę nie jest to innego kolorku tylko w fakturze więc jeden i drugi pasuje, a który Tobie się bardziej podoba ten wybierz. A do szarości może byc praktycznie każdy kolor, ladnie będzie też z tym różowym, z fioletem, bordo, czerwienią, błękitem, granatem praktycznie ze wszystkimi kolorami. Kieruj sie tym czego mąż jeszcze nie ma.

ten ostatni to chyba sledzik jak dobrze widzę on też nie jest zly do tych koszul ale jakoś te czarne paski pośrodku nie przemawiaja do mnie zbytnio.

no właśnie do mnie też nie przemawiają te paski na różu ok już wiem które kupię 1 koszula + 3 krawat i 2 koszula + 1 krawat:):) dziewczyny dziękuję bardzo za pomoc....

ta różowa koszula kapitalna :) świetna jest

dziękuję:):) mojemu też się będzie podobać...ale w szoku była że takie koszule to z kolekcji sprzed dwóch lat....myślałam że to teraz dopiero wchodzi

no już jakies 3latat temu to bylo i w sumie w tamtym roku albo okolo dwoch lat temu luzie zaczeli się o nie pytac najpierw o niebieskie a potem juz o kazdy inny kolor:)maja swoich fanow:)pozdrawiam a wybór jak najbardziej trafny:)

dziękuję wszystkim za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

no i będzie pięknie:)
image

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...