Re: reda semeko
jak się mieszka...hm...są plusy i minusy, jak w każdym miejscu zamieszkania. plusem na pewno jest to, że blisko do stacji skm (samochodem jeździ mój mąż, więc dla mnie to dobre rozwiązanie). poza tym na osiedlu mieszkają prawie same młode rodziny z małymi dziećmi (kto ma może się integrować np na placu zabaw pod moim oknem;) ), co eliminuje tzw blokersów i wszelkie konsekwencje z tym związane. dalej - nasze mieszkanie było wykonane bez zarzutu i nawet przed czasem - mój mąż mieszka już tutaj dwa lata. klatki schodowe są czyściutkie. conajmniej raz w tygodniu przychodzi pani, która je sprząta. otwiera się coraz więcej potrzebnych sklepów na osiedlu, stoi już nieotwarty lidl (który podobno ma "ruszyć" w czerwcu). co ważne dla niektórych - kościół zaledwie jakieś 100 metrów od osiedla ( i cudowni księża - co też ważne dla zainteresowanych). i jeszcze bardzo niskie opłaty za wszystko - to się bardzo ceni. minusy: na pewno mało miejsc parkingowych - choć ostatnio widzę, że jakiś większy parking się buduje. co dla mnie istotne (mieszkałam wcześniej na wsi, gdzie cisza i spokój) - nie mogę przyzwyczaić się do tak bliskiej obecności sąsiadów - czytaj: słyszenia ich przez ściany i sufity na każdym kroku (dla mnie to naprawdę duży problem, bo przyzwyczajona nie jestem), także w nocy, co utrudnia mi sen. troszkę boli to, że kiedy mój mąż kupował mieszkanie, plany zagospodarowania osiedla były całkiem inne (wymarzone). ale myślę, że teraz już firma nic nie pozmienia, bo po prostu nie będzie miejsca na zmiany.
ok to tyle tak na szybko. jak macie jakieś pytania, to piszcie śmiało. warto też zajrzeć na forum osiedlowe, dużo można się dowiedzieć. jest też tam dział dla przyszłych mieszkańców.
0
0