urzad pracy

czy po wyrejstrowaniu sie z up po tyg mozna ubiegac sie o dodatek akwizytacyjny , wiem ze mozna jesli sie znalazlo samemu prace i mam ten dokument ale czy jesli sie telefonicznie wyrejstruje jutro to czy w w piatek moge isc z tym papierkiem by dostawac ten dodatek przez okres jaki jest podany.. nie moge isc osobiscie do up gdyz mam 1 zmiane a do piatku trzecia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: urzad pracy

lepiej zadzwoń i się dowiedz wszystkiego od kompetentnej (o ile można tak nazwać osoby pracujące w pup) osoby:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bardzo rozumiem po co koniecznie chcesz się najpierw wyrejestrować telefonicznie?

Na logikę skoro nie będziesz już mieć statusu osoby bezrobotnej to jak chcesz dostać dodatek dla osoby bezrobotnej, która znalazła pracę?

Zamiast się wyrejestrowywać lepiej zgłoś, że masz pracę i wystąp o dodatek.

http://www.pup.gda.pl/bezrobotni_poszukujacy_pracy/dodatek_aktywizacyjny.html

"Osoby posiadające status bezrobotnego z prawem do zasiłku, w przypadku podjęcia zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, mają możliwość ubiegania się o przyznanie dodatku aktywizacyjnego."

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...