Re: turystyka - gdzie studiować?
Stypendium przysluguje po 1 roku nauki, teraz nawet maja jakkas promocje byc moze jeszcz ebeda miec ze mozna je dostac i nim zaczniesz studia- to jets cos zwiazane z matura ale nie pamietam dokladnie,musisz sprawdzic na stronie www.wstih.edu.pl Stypendium jest od sredniej 4,2... co swie dziesiate wzrasta... A studia dzienne byly gorsze poniewaz:
- wykladowcy traktuja Cie jak zlo konieczne a nie jak czlowieka, na zaocznych Cie szanuja bo uwazaja ze to madrzejsi ludzie i sa trakotowani z szacunkiem bo pracuja i studiuja jednoczesnie
- dziekanat dzienny jets pozal sie Boze straszny:/ nic nie zalatwisz i na wszystko czekasz nie wiem ile:/ Jedna z tych pan potrafi sie tak niegrzecznie odezwac do Ciebie ze uszy puchna
- jak o cos poprosisz zawsze sa jakies problemy, na zaocznych wszystko zalatwisz od reki zawzse i zawsze jest bardzo mila obsluga a wszyscy swietnie poinformowani o wszystkim
- z wpisami na dziennych tez sobie robia wykladowcy jaja bo uwazaja ze student dzienny ma zcas niech lazi do szkoly 10 razy na jeden wpis az sie pan zdecyduje wpisac:/ tak mialam ze statystyka , ze 4 razy przychodzilam po wpis ,za kazdym powiedzial ze z jakiegos powodu ma kaprys ze nie wpisz ei idzcie do domu, albo poprostu sam mimo ze mial termin wpisow nie pzryszedl i nie wyjasnil czemu
-na zaocznych takich numerow nie ma !!!!!
- studenci sa powazniejsi , pomocni, nie kazdy sobie rzepke skrobie lecz jestesmy jedna wspolna rodzina
- studia sa ogolnie zaoczne latwiejsze, latwiej dostac stypendium
- mozesz pracowac a wiec kolejny plus i zdobywac doswiadczenie ,na dziennych to odpada,
- a mi dodatkowo jeszzce pasuje to ze zaoczne masz bite 2 dni co 2 tryg i spokoj ze szkola, natomiast dzienne sa jak dzienno-zaoczno-wieczorowe naraz bo student siedzi w szkole zwykle do poznego wieczora np 20:15, albo co mnie najbardziejw kurza sa jakies beznadziejne okienka po 4 -5 godz miedzyz ajeciami i co wtedy zrobisz mieszkajac daleko??? Jest tez masa zajec .tzn dni kiedy sa zajecia od poznego popoludnia do wieczora np idziesz na 16,14 i w sumie cale przedpoludnie zrabane...
Nie wiem co Ci jeszcze pisac,mysle ze duzo plusow przebawia za zaocznymi
-a i jeszzc ejedno najwazniejsze- zaoczne kosztuja 2000, dzienne 2400 a to dla mnie kolosalna roznica:)
Jak cos jeszcz echcialabys wiedziec pytaj,pozdrawiam. PS Zaleta tej szkoly jest tez to ze masz do wyboru ogromna ilosc jezykow obcych ,chyba z 8 do wyboru,a w rzadko ktorej szkole taki wybor jest, a lektorzy ucza wspaniale i na wysokim poziomie jelsi chcesz cos faktycznie wyciagnac...
0
0