ubezpieczenie

piszę z prośbą o radę..może ktoś miał taki przypadek.
rozwaliłam kolano, mam miec operację, potem długa rehabilitacja.
czy przysługuje mi jakies odszkodowanie z tego tytułu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ubezpieczenie

Jak najbardziej, jeśli jesteś ubezpieczona oczywiście. Miałam taki przypadek o ubezpieczenie powinnaś ubiegać się po zakonczonym leczeniu. Komplet papierów, wypis ze szpitala itp. W zależności od kwoty na jaką byłaś ubezpieczona dostaniesz odpowiedni %.

a miałaś taką indywidualnapolisę czy jakąś grupowa w pracy?
ja się przyznam, że to olałam, ale ponieważ do tej pory chodziłam po prywatnych lekarzach, mam pewne szanse nadrobić czas z polisą.

Mialam jakas grupowa na studiach.

Ponadto możesz cos z ZUSu dostać, jeśli opłacasz (lub pracodawca oplaca) składki. Powodzenia.

jezeli jestes gdzies ubezpieczona to zglaszasz sie do swojej Agencji Ubezpieczeniowej. Po zakonczeniu rehabilitacji zglaszasz sie ze wszystkimi papierami na komisje, ktorej termin wyznaczy ci wlasnie Agencja. Na niej zapada "wyrok" ile % masz stalego uszczerbku na zdrowiu. Za kazdy % jest okreslona stawka. Oczywiscie przed komisja lekarska nie mozesz pokazac ze jestes calkowicie sprawna-tzn kolano:). Troche posciemniaj ze nie do konca sie prostuje czy zgina, boli wewnatrz lub na zewnatrz-badz kreatywna i walcz o te %%:D
powodzenia w leczeniu!!

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...