Re: ul. Na Dambnik
W sprawie Łanowej też uprzykrzyłam się wszystkim urzędnikom w ZDiZ. Też usłyszałam, że domaganie się naprawienia drogi - Łanowej, która często była nieprzejezdna, jest po prostu życzeniem z księżyca. Pierwszy raz złamany resor naprawiłam za własne pieniądze, nie wiedziałam, kiedy to się stało, pewnie sukcesywnie pękał. Kiedy z powodu dziur na Łanowej jeszcze dwa razy uszkodziłam samochód złożyłam wniosek o naprawienie szkody. Jestem na etapie wystąpienia do sądu z powództwem przeciwko ubezpieczycielowi ZDiZ - InterRisk, który nie ma zamiaru wypłacić odszkodowań. Ciekawe, że ZDiZ nie miał wątpliwości, co do katastrofalnego stanu Łanowej.
Za nasze się ubezpieczył i wszystko miał w nosie, aż do OPENER-u, początku lipca, kiedy to dociągnął do granicy płyty, po artykule w Dz. Bałtyckim z kwietnia 2013 r. b., w którym cytowano moja skargę z dołączonym zdjęciem dziur nieznanego mi autora.
Na łuku ulicy, za figurką dopiero 15 grudnia ustawili znak 30km/godz., dwa razy poprawiali kąt nachylenia jezdni.. Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby zrobić nachylenie jezdni na łuku na zewnątrz.
Widziałam dwa samochody zsunięte z jezdni do lasu.
Ciekawe, że w końcu, pewno na czyjeś kategoryczne żądanie, błędy usunęli. Na ułożenie kilku płyt na Łanowej, nie wiadomo, co to za idiota linię tych płyt przerywał na długich odcinkach, a ostatni łuk to prawie zakręt śmierci.
W ZDiZ mają też, pewnie inżynierów od nadzoru.
W 2014 roku z drogami w Gdyni będzie strasznie, zabrakło im pieniędzy. Prawie 8 mln. zł. wydali na Infobox- bo "takie są tylko w Londynie i Hamburgu", a to zwykłe, martwe straszydło, 100 mil. na port lotniczy, trzeba będzie pewnie oddać Unii.itp. Nie nasze to zmartwienie. Niech ich rozszarpują gdynianie.
Nadzieja w naszym P. Wójcie. Niech On ma dużo dobrych pomysłów i będzie dla nas - Bojan łaskawy. Rodzimych leniwych nieuków trzeba przepędzić na cztery wiatry. Jeśli głównym ich celem są diety i własne interesy, to chyba nie mają co liczyć na głosy.
PS. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia z Łanowej sprzed lipca 2013 r. albo ma roszczenia do ZDiZ o naprawienie szkody, proszę o kontakt tel. 605 835 257.
2
0