ulga biletowa

dostałem ulgę na pociąg i jest ona wypełniona tylko cześciowo. tzn. tylko moje imię i nazwisko oraz do stacji jakieś obowiązuje. mam pytanko: czy musze wypelnic stacje od ktorej bedę wyjeżdżał do której bedę wracał, oraz czy mam wpisywac swój adres. jeśli ktoś wie, prosiłbym o jak najszybsza odpowiedz. pozdrawiam, do zobaczenia na H27.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ulga biletowa

Z tego co pamietam wpisuje sie wszystkie potrzebne dane, a w szczegolnosci stacje z ktorej wyjezdzasz i do ktorej wracasz. Niekompletni wypelniony formularz jest po prostu niewazny. A niektorzy pracownicy kolei dokladnie go ze wszystkich stron ogladaja, tak jakby byli zdziwieni, ze obowiazuje tego rodzaju znizka.
K.

dzięki :) pozdrawiam

Jako student będę miał 37% zniżkę kolejową, a zaznaczając w formularzu odpowiednią opcję i dopłacając 2 zł do opłaty startowej będę miał 50% tańszy przejazd i właśnie się zastanawiam w takim razie na czym polega ta zniżka jaką mi przyślą - z jakiego tytułu będzie mi ona przysługiwać? Z tytułu uczestnika w ekstremalnym rajdzie na orientację? :P

Zniżka 50% wynika z PRLowskich jeszcze uzgodnien z PKP (które to zobowiazania wzięło na siebie PKP Przewozy Regionalne obecnie), przewidujących, że organizator imprezy turystycznej na ponad 100 (50?) osób może zgłosić się do swojej DOKP i otrzymać taką zniżkę dla wszystkich uczestników. Korzysta z tego przede wszystkim PTTK.

Dzięki za wyjaśnienie.