upadki z roweru

Jak często zdarza wam się spaść z roweru? Jak dziś miałam wyjątkowo pechowy dzień i zaliczyłam 2 uziemienia. 1- z własnej winy a drugie...z winy jadącego z przeciwika, który się zagapił i we mnie wjechał:( Niestety uciec nie było dokąd...Efekt...rozwalona komórka, dziury w spodniach, siniaki i wykrzywiona kierownica...Smarując się maścią z arniki zastanawiam się czy to tylko ja mam takiego pecha...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: upadki z roweru

rzadko

Zdarzało mi się, podarte ręce i trochę nóg, przyzwyczaisz się z czasem, ja już mam doświadczenie: w czasie jazdy po lesie nie należy brać więcej niż dwie zgrzewki bo źle się kończy -:) Oczywista żart.

ojej.oj,oj....biedna komórka :-)

jadący z przeciwka sie zagapił buum...niestety uciec nie było dokąd(kolega nie miał dokąd uciec), dostał komórką po głowie, z kolanka w brzuch tak ze sie spodnie rozdarły a cios z łokcia mimo że wybił mu jedynke z przodu pozostawił dużego siniaka na moim przedramieniu. Masz pecha, taka piekna okazja na totalną masakrę a efekt marny.

Nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku :P

rzadko, ale ochraniacze na kolana i kask to podstawa =]

ja mam czarną serię ostatnio, w lesie jak fisiuję wsz ok a potem jakieś bez sensu akcje w mieście, ostatnio wpadłem na samochód, taka karma ale mozna się przyzwyczaić

ochraniacze na olana ?!!

bardzo sporadycznie, raz na kilka lat

Hm ochraniacze na kolana, łokcie itd, pewnie można ale to ani wygodne ani ładne:) Zresztą na ścieżce do Brzeźna kto w tym jeździ....a fakt faktem, ze tam coraz większy tłok i coraz niebezpieczniej. Wyprzedzanie na 3 , 4 - tego. Zakręty pokonywane na duuużym łuku - bach w jadącego z przeciwka. Jakiś czas temu nawet przyjechała karetka- 2 zderzonych na brzeźneińskiej ścieżce. ielu krakks można by unikąć pamiętając, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny.
Chyba się przerzucę na ścieżkę na molo w Orłowie:)

Lepiej się przerzuć na las, tam się z nikim nie zderzysz.

na molo w Orłowie nie ma ścieżki, jest spacerniak dla pieszych - i zazwyczaj w sezonie jest tam tłok, nie za bardzo jest tam miejsce na jazdę rowerem.

Za to w Łazienkach Północnych powstał szeroki i dość długi bulwar, po rewitalizacji bardzo ładnie się tam zrobiło - można hulać do woli

Owszem ścieżka jest- nie do samego molo ale prawie. Wzdłuż Aleji Zwycięstwa w Gdyni - jedziemy do końca a potem skręt w prawo- i uliczką w dół. No i jesteśmy przy bulwarze Marysieńki. Widoki super. Można zejść do samego molo prowadząc rower.

hehe...to zostałaś kobietą upadłą;-)
Nie ty pierwsza i nie ostatnia;-)
Mnie upadki zdarzają się niezwykle rzadko. A jak już zdarzają się to zazwyczaj mam takie szczęście, że nic mi nie jest. Tylko raz po upadku musiałam iść do szpitala na obserwację.

W sezonie letnim wogóle nie pojawiam się z rowerem na ścieżkach w okolicy Brzeźna, Jelitkowa i Sopotu. No bo co to za przyjemność, przeciskać się między ludźmi. Oczy trzeba mieć dookoła głowy, uważając na szaleńców rowerowych, otumanionych spacerowiczów, itd. Za to jak w lesie pędzę po korzeniach, między drzewami, itp., to czuję się 100 razy bardziej bezpieczny niż np. na ścieżce w Jelitkowie. Czasami wywalę się na korzeniach, ale obowiązkowo jeżdżę w kasku.

eeetam, bez przesady, trzeba tylko wiedziec, kiedy jezdzic. Dziś od Brzezna az po Swelinię raptem 2 rowerzystów płci obojga i tyleż samo deskorolkarzy naliczyłem - a tak zupełne pustki...

to teraz już wiem kto to jest ~wop :)
pozdrawiam :)

Ja się wywalam raz w roku, za to przeważnie porządnie. Ten dzien przypadł właśnie dzisiaj ( dziecko wbiegło na ścieżkę rowerową:( )

Sciezka do Brzezna to horor,wyscigi rowerzystow,rolkarze, mamki z wozkami, piesi na sciezce itd.Juz tam nie jezdze,wole spokojne trasy rowerowe poza miastem (plener).

Ja wywalam się niezbyt często ale ostatnio było drastycznie, w lesie, 10 szwów po wewnętrznej stronie uda -okolice pachwiny (wystający pręt) oraz obtłuczony lewy bok... Byłem o krok od śmierci -tętnica udowa. Na szczęście wygląda że przeżyję, pozdrowienia dla wszystkich poobijanych i podartych...

w ogóle (odpukać), bo .... jeżdze tylko ulicami a wiekszosc rowerzystów ciśnie się chodnikami więc mnie nie atakują.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...