urzad pracy pytanie

hej mam pytanie, otoz jestem nieubezpieczona, mam male dziecko i chcialabym miec to ubezpieczenie, wiec chce sie zarejstrowac w urzedzie pracy.
Tylko pytanie czy tak mozna byc zarejestrowanym i nie podjac zadnej pracy?? przez najblizsze 2lata na pewno nie bede pracowac?? czy nie beda mi szukac jakis ofert? bo i tak je jestem zmuszona odrzucic?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: urzad pracy pytanie

Jak odrzrucisz ofertę pracy to Cię skreslą z listy na 3-mce. Ale spokojnie - zanim znajdą ofertę pewnie zdążysz nie raz iść do lekarza :-) czego oczywiście nie życzę ;-)

Można się dobrowolnie ubezpieczyć wraz z rodziną w NFZ
Zasady ubezpieczenia: tiny.pl/hcr62
Jest to chyba uczciwsze rozwiązanie, niż podpinanie sie do socjalu za cudze pieniądze.

nie wiem jak to jeste jak sie rejestrujesz już będąc z ciąży, ale ja będąc już zarejestrowaną zaszłam w ciążę i wtedy już mi nie dawali żadnych ofert pracy tylko terminy na które musiałam sie stawiać, po urodzeniu dostawałm oferty wysyłałam cv, i drukowałam potwierdzenie, gdy ktoś oddzwaniał mówiłam, że właśnie urodziłam dziecko i nie kazali mi przyjeżdżać, a jeśli już to byłam tylko na rozmowie kwalifikacyjnej i na tym koniec, także spokojnie się zarejestruj i raczej nie przejmuj zbyt szybka oferta pracy.

Inne tematy z forum

Adwokat Rozwód Gdansk (8 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

Co ktoś sądzi o produktach CBD? (19 odpowiedzi)

Ostatnio dużo słyszę o oleju cbd ze wszystkich stron. Mówi się, że uspokaja nerwy, poprawia sen,...