uwaga na oszutkę!!

W związku z tym, że zostałam oszukana i wiem, że nie tylko ja jedna, postanowiłam tutaj napisać w czym rzecz. Byc może kiedyś ta oszutka na Was wpadnie, a Wy będziecie wiedziały z kim macie do czynienia.

Owa oszustka sprzedaje wszystkim identyczną śpiewkę - otóz, że jej paliwa zabrakło, że przyjechała z dzieckiem na rehabilitację, że zapomniała portfela i dokumentów i nie ma jak paliwa kupić, że jest właścicielem wydawnictwa Libra... Celem tej całej śpiewki jest pożyczenie kasy na paliwo i jak sama deklaruje w ciągu godziny kasę odda. Bierze numer telefonu, aby się odezwać... oczywiście nigdy nie oddzwania.

Ja dałam się nabrać. Uwierzyłam jej i pożyczyłam 20 zł. Kasa nieistona, ale przez takich ludzi ja już nie będę umiała zaufać komuś, kto być może naprawdę będzie potrzebował pomocy.

Ta kobieta - mi przedstawiła się jako Małgorzata - jest raczej niskiego wzrostu, dobrze ubrana, zadbana, ciemne, krótkie włosy, wiek ok 45 lat.

Z naszego forum dwie dziewczyny miały 'przyjemność' ją spotkać - Sylwia i Monika.

Mało tego jak opowiedziałam o mojej przygodzie teściowej okazało się, że jej znajoma też spotkała tego babsztyla... mało tego moja bratowa również! Co ciekawe moja bratowa spotkała ją około 2 lata temu - i też miała taką śpiewkę.

Ta baba była już widziana w Wejherowie, w Sopocie i na Chełmie!

Jak sobie pomyślę ile ta baba dziennie oszukuje osób i ile kasy dostaje to mnie krew zalewa. Zakładając, że dziennie naciągnie 5 osób, każda da po 20 zł, to 'pracując' tylko od poniedziałku do piątku 'zarabia' 2000 zł

I jeszcze jedno - bardzo lubi zaczepiać młode mamy z dziećmi... wiadomo takie serducha łatwo ruszyć na hasło dziecko+rehabilitacja+brak paliwa ...

Napisałam artykuł do portalu trojmiasto.pl w tej sparwie do rubryki 'To mnie gryzie' i mnie zignorowano... a szkoda, bo myslę, że w ten sposób wiele osób można by ustrzec.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uwaga na oszutkę!!

też mam nadzieję, powiedzialam policjantowi o tym forum - podałam adres - nazwy watku nie pamietalam, facet migiem wysyłał tam patrol :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oby ją dorwali, pewnie teraz bierze ludzi na litość, że święta za pasem a dziecko chore :/

na dodatek weszla do Tesco, tam probowała tego samego numeru z kasjerką, i z 2 osobami !!! potem caly czas chodziła pod Tesco !!!

nie wiem mi nie udzielą informacji :(

ale nie wiesz, czy ją złapali ??

spotkalam ta babę pół godziny temu pod Tesco w Rumi, ta sama śpiewka, do komisariatu policji jest 5 minut, szłam tam chyba w butach siedmiomilowych, zgłosiłam, pojechał tam radiowóz !!!

List gończy wygrzebany z commentów: http://www.pomorska.policja.gov.pl/posz_csposzb.php?nr=120

ja też miałam "przyejmność" dać się naciągnąć u tej pani
Było to jakieś pół roku temu na targu węglowym
powiedział to samo co zawsze i ja uwierzyłam bo nie przypuszczałam że taki ktoś tym bardziej widząć młodą mame z dzieckiem będzie chciał oszukac
poprostu później sama mówiłam do siebie jaka jestem naiwna-niestety nei tylko ja

W końcu ktoś przestał jedynie gadać i zgłosił sprawę także prasie:

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Uwazajcie-na-oszustke-n35430.html

Brawo, oczy otwarte a jakby się pojawiła, od razu dzwonić 997.

Żona była z małymi dziećmi więc wzięła ją na litość. Jest uczciwa więc jej do głowy nie przyszło, że dobrze ubrana, elegancka kobieta może ją w tak perfidny sposób oszukać "na kalekie dziecko".
Z drugiej strony skoro ta małpa jest poszukiwana listem gończym i robi wszystkich od lat, na ten sam sposób, to oznacza jaka wysoka jest jej bezczelność, skoro przekręca ludzi również "na oczach" policji.
Ja z nią bym inaczej pogadał.

A jakie ma znaczenie, że obok była budka policyjna? Jak żona dała się nabrać, dla postronnego wyglądało to jak normalna rozmowa na ulicy.

Ja bym żonę zjechał za naiwność... a przy następnym spotkaniu z oszustką tel. na 997.

Ludzie, dlaczego jesteście tacy naiwni?

Działa także w wekeendy!
Moją żonę "wydymała" na 25 zł. w kwietniu br, w niedzielę, obok kościoła i o zgrozo przy budce policyjnej na osiedlu Strzyża w Gdańsku. Nie przejęła się faktem, że żona oddała jej ostatnie pieniądze jakie miała. Podała niby swój telefon oraz dane i miała je zwrócić za godzinę. Oczywiście nie oddała do dziś, dane były fikcyjne a tel był kogoś przypadkowego.

Na Zaspie pod koniec sierpnia. Też dałam się nabrać niestety:/

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=35430&strona=last#op1470638

Re: Soptkałam ją....

dziś opisują oszustkę w "co mnie gryzie" na Trójmieście.

Ja spotkalam te pania jak pracowalam 2 lata temu na Zaspie.
Przyszla od mnie do pracy i ta sam spiewka co mowicie.W tym przypadku przyjechala na rehabilitacje z synem do szpitala na Zaspe.
No i dalam jej te 20zl naiwna.

Widzę, że i ja dałam się nabrać. Jeden wniosek z tego - nie dawać kasy !!! Jak przeczytałam Wasze wypowiedzi to nie mogłam uwierzyć, bo mówiła dokładnie to co napisaliście. Ja spotkałam ją na TESCO CHYLONIA.

Nic nie przyślą. Jesteś świadkiem w sprawie, nie przysługuje ci informacja co i jak dalej w sprawie.

Informacja przysługuje jedynie pokrzywdzonym na ich wniosek.

"no to teraz jak już wiadomo, że wysłano za nią list gończy - to może następnym razem policja szybciej przyjedzie?

tzn. jeśli któraś z nas spotka tego babsztyla i zadzwoni, że właśnie widziała poszukiwaną listem gończym oszustkę :) "

Wiesz,ja powiedziałam policji,że miałam do czynienia z oszustką poszukiwaną listem gończym...i co?...przyjechali po 4 godzinach...
Szkoda gadać.Nigdy jej nie złapią.

z tego co burczeli pod nosem zrozumiałam,że ściągnięciem nagrania z monitoringu mogą zająć się jedynie kryminalni,a nie oni.Oni nic nie mogą.Zresztą,miałam wrażenie,że ci panowie policjanci przyjechali do mnie jakby za karę.Jeden mnie spisywał,drugi go poganiał.A tak wogóle,to nic nie słyszeli o tej pani,mimo,że pokazałam im list gończy...ech...
Ja teraz czekam na jakieś pismo z Policji.ciekawe,czy coś przyślą...

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni