vinotti

czy ktoś wie moze dlaczego są takie rotacje w vinotti w gdańsku??? zastanawiam się czy tam wysłać cv ale martwi mnie zbyt częste wystawianie przez nich ogłoszenia :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: vinotti

sama odpowiedzialas sobie na to pytanie hehe jak czeste rotacje to i z firma cos nie hallo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie polecam, znajoma pracowała masakra jest tam, zarobki nedzne a presja ogromna :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kolega parcowal na matarni..podobno nie za bardzo tam klimat jest

Klimat pomiędzy załogą jest OK, lecz szefostwo często przegina. Trzeba tyrać za nędzne pieniądze. Bardzo duża rotacja pracowników i we Wrzeszczu i na Matarni. Odradzam.

zgadzam się z tymi opinami..nistety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracowalem w Vinotti na Matarni przez okres jednego miesiaca, ekipa bardzo w porzadku, z szefostwem mialem malo wspolnego, no ale wizytowali sklep, udalo mi sie kilka zdan zamienic i zlego zdania nie mogle powiedziec.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

polecam ta firme godne zarobki mila atmosfera he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam ta firme. godne zarobki. mila atmosfera he he. pozdrawiam z niepolomic

vinotti to syf.

tandetne meble za mega kase.

i wez to sprzedaj.

wiem bo pracowalem tam.

rotacja? trudno wyrobic norme :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze przynajmniej ze nie rozwiazuja umowy za porozumieniem stron :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak to czytam to mi słabo pracuje w tej firmie juz ponad rok zarobki są świetne i jak umiesz sprzedawać to jeszcze fajną premię zarobisz atmosfera jest różna ale każdy ma lepszy i gorszy dzień poza tymi z was którzy tu piszą o atmosferze, każdy ma swoje słabe dni. A szefostwo! Jak jesteś normalnym i solidnym człowiekiem to Ci pomogą tak jak żaden inny pracodawca. Więc zakładam, że całe szczęście, że już was tam nie ma teraz jakoś atmosfera jest dobra i chyba wzrosły szalenie zarobki hahaha co za malkontenci. Współczuje wszystkim waszym nowym pracodawcą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

No to coś wreszcie dodał od siebie i pracodawca ;))))
pracowałem... nie polecam odszedłem i to była najlepsza decyzja jaką można było podjąć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Możesz napisać coś więcej o pracy tam?
Ile się zarabia i jaka umowa? No i dlaczego klimat jest zły.

Może ktoś inny ma więcej do napisania na temat pracy tam?

Z góry dzięki

Jesteś za wszystko co możliwe odpowiedzialny w umowie. W tej firmie to jest tak, że trzeba być niesamowicie wytrzymały psychicznie, klimat i warunki pracy są straszne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tutaj się nie da wytrzymać, presja ogromna, obowiązków bradzo dużo, warunki fatalne, a zarobki poniżające.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

8 pracownikow w Matarnii przez 4 miesiace mowi samo za siebie. Nawet kierownik uciekl. Praca za nedzne grosze-1300zł w weekendy i wieczory. Premia to fikcja
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Doszły nas słuchy, że podobno znowu mają zwalniać na Matarni i w Topie na Zaspie, już jest prowadzona podobno nowa rekrutacja na nowych pracowników i kierownika.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakieś nowości od ostatniego postu? Jestem ciekawa świeżych opinii

Nowość taka, że pracuję od dawna, prace lubię, zarabiam dobrze 1300 to dostają na okres próbny i to tylko Ci co zamiast pracować pierdzą w stołki, premię jak sprzedajesz to dostajesz.
Atmosfera w pracy ekstra wydaje mi się, że już na obu salonach a atmosfera nie zależy od Vinotti (w sensie mebli czy firmy) tylko od takich smutasów jak tu piszą, widać bez was u nas jest o wiele lepiej. Jak nie lubisz pracować to niezależnie od firmy nie będziesz zadowolony
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

"Zarabiam dobrze 1300 to dostaję na okres próbny". No rzeczywiście, fantastyczne są zarobki w Vinotti. Zapomniałeś/łaś napisać, że zarobki po przedłużeniu umowy kształtuję na poziomie 1500 - 1800 zł maks!!! Tzw. Pani Kadrowa kiedyś zaokrąglił mi moją pseudo premię o kwotę 50 groszy, ale zaokrągliła ja w dół, więc wyszło 37, 00 zł zamiast 37,50 zł - oczywiście brutto. No to firma się na mnie wzbogaciła, aż wstyd było mi dzwonić i się upomnieć o takie pieniądze. Nadgodzin też oczywiście nie wypłacają, bo to by był kolejny, zbędny wydatek, ale dobra rada - od razy składajcie wnioski do Sadu Pracy. W przypadku kilku pracowników tej "firmy", pozew w Sądzie Pracy podziałał od razu i musieli wypłacić kasę za nadgodziny + stosowne odszkodowanie. Miło jest wiedzieć, że stłamszeni pracownicy Vinotti w końcu wychodzą z cienia i też zaczynają rozprawiać się z tą firmą w sądach. Jak widać nie tylko klienci lubują się rozstrzyganiu sporów z Vinotti w sądzie - w przypadku tej firmy jet to najskuteczniejsze rozwiązanie. Dodatkowo, polecam skonsultować się z PIP - to kolejna dobra rada. Niejednokrotnie dojdzie do licznych prób wymuszenia na pracowniku robieniem kolejnych nadgodzin. W procesie wymuszania na pracownikach darmowej pracy szczególnie aktywna jest Pani B, pełniąca funkcję pseudo dyrektora w centrali. Ta Pani często powołuje na się na kilka zapisów w umowie o pracę, zapominając- prędzej nie wiedząc - o tym, że nadrzędny jest tutaj Kodeks Pracy, którego i tak pewnie nigdy nie widziała na oczy. Jak już zgłosicie taki proceder do lokalnego PIP, to proście o natychmiastową kontrolę dopiero wtedy, kiedy znowu każą wam przyjść do pracy na dniu wolnym. Efekt - gwarantowany mandat dla kierownika w wysokości 500 zł. Fajnie jest wtedy patrzeć jak pseudo kierownik tłumaczy się na twoich oczach przed Inspektorem PIP, że PROSIŁ ( w rzeczywistości kazał ) cię o przyjście do pracy i robinie darmowych nadgodzin. Zobaczycie, że takie tłumaczenie na Inspektorze nie robi wrażenia. Radzę też uważać na pewnego pseudo regionalnego, który w rzeczywistości jest byłym magazynierem - mentalność prostego robola wciąż mu towarzyszy. Jest to pan, który wyjątkowo lubuje się w roznoszeniu wszelakich plotek i wygadywaniu najróżniejszych głupot nt. pracowników centrali w Krakowie i pracowników salonów - szczególnie łódzkiego salonu, o którym ciągle mówi, że jak tam przyjeżdża, to pracujące tam panie strasznie mu nadskakują i włażą w tyłek, co bardzo go śmieszy. Ogólnie pracy w tej przerażającej firmie nikomu nie polecam, a już szczególnie w Gdańsku, gdzie załoga była wymieniana kilkukrotnie - już samo to o czymś świadczy. Kto nie wierzy, to może sobie przeanalizować oferty - polecam portal infopraca.pl
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie oszukuj ludzi, nie ma tam żadnych premii, bo to co dostają nawet najlepsi pracownicy to śmiech na sali, pracownicy przychodzą i uciekają jak zaczyna śmierdzieć, a smród w firmie okropny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem jakiś czas temu (mija już za chwilę tydzień...) na rozmowie kwalifikacyjnej w salonie CH MATARNIA. Na pytanie o fatalne opinie o tej firmie zamieszczane na forach internetowych takich jak to odpowiedziała, że to ostra walka konkurencji, która już ledwo zipie ;-). Rozśmieszyło mnie to, ale nie dałem po sobie poznać. O tym forum wyraziła się natomiast, że piszą tu sami nieudacznicy życiowi - w takim razie w drodze dedukcji i ja nim jestem...smutne, że ta Pani ma tak wysokie mniemanie o sobie. Na samo spotkanie (godz. 10.00) owa Pani spóźniła się i nawet nie przeprosiła - ja byłem kwadrans przed i to jadąc zatłoczonym autobusem z Wrzeszcza !!! Pani obiecała mi odpowiedzieć w ciągu następnego tygodnia, tydzień się kończy a tu ciisza niestety. Powyższy opis chyba jasno obrazuje stosunek do nowego, potencjonalnego pracownika i to czy warto tam składać papiery (jesli nie ma się oczywiscie "noża na gardle").
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

P.S. No i już podobno nieaktualne (właśnie dzwoniłem). Ale nadal szukają hipokryci (tyle, że na innym portalu):
http://www.infopraca.pl/praca/doradca-klienta/gdansk/9145332
Składać ponownie aplikację (żeby się zabawić), czy sobie odpuścić ??

Jest ogłosznie do pracy, doszły mnie słuchy że 1600zł na rękę-po okresie próbnym...ktoś możźe to potwierdzić, podac konkretne zarobki?

Wiele tam obiecują, nie wierz w żadne premie nikt ich nigdy nie widział i nie wierz w porządne pieniądze, jak ci coś więcej obiecują, to tylko obiecują. Ludzie tam przychodzą i sami odchodzą, nawet kierownicy salonów tam uciakali w tym kierownik regionalny. Nie pakuj się w to szambo, będziesz się szarpał z reklamacjami trudnych klientów. Jak ktoś kupuje meble za 50tys zł, które trzeba co chwilę reklamować, nie będzie miły. Firma nie jest zainteresowana dobrymi długimi relacjami z klientem, ani z pracownikami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...