uwaga na oszutkę!!

W związku z tym, że zostałam oszukana i wiem, że nie tylko ja jedna, postanowiłam tutaj napisać w czym rzecz. Byc może kiedyś ta oszutka na Was wpadnie, a Wy będziecie wiedziały z kim macie do czynienia.

Owa oszustka sprzedaje wszystkim identyczną śpiewkę - otóz, że jej paliwa zabrakło, że przyjechała z dzieckiem na rehabilitację, że zapomniała portfela i dokumentów i nie ma jak paliwa kupić, że jest właścicielem wydawnictwa Libra... Celem tej całej śpiewki jest pożyczenie kasy na paliwo i jak sama deklaruje w ciągu godziny kasę odda. Bierze numer telefonu, aby się odezwać... oczywiście nigdy nie oddzwania.

Ja dałam się nabrać. Uwierzyłam jej i pożyczyłam 20 zł. Kasa nieistona, ale przez takich ludzi ja już nie będę umiała zaufać komuś, kto być może naprawdę będzie potrzebował pomocy.

Ta kobieta - mi przedstawiła się jako Małgorzata - jest raczej niskiego wzrostu, dobrze ubrana, zadbana, ciemne, krótkie włosy, wiek ok 45 lat.

Z naszego forum dwie dziewczyny miały 'przyjemność' ją spotkać - Sylwia i Monika.

Mało tego jak opowiedziałam o mojej przygodzie teściowej okazało się, że jej znajoma też spotkała tego babsztyla... mało tego moja bratowa również! Co ciekawe moja bratowa spotkała ją około 2 lata temu - i też miała taką śpiewkę.

Ta baba była już widziana w Wejherowie, w Sopocie i na Chełmie!

Jak sobie pomyślę ile ta baba dziennie oszukuje osób i ile kasy dostaje to mnie krew zalewa. Zakładając, że dziennie naciągnie 5 osób, każda da po 20 zł, to 'pracując' tylko od poniedziałku do piątku 'zarabia' 2000 zł

I jeszcze jedno - bardzo lubi zaczepiać młode mamy z dziećmi... wiadomo takie serducha łatwo ruszyć na hasło dziecko+rehabilitacja+brak paliwa ...

Napisałam artykuł do portalu trojmiasto.pl w tej sparwie do rubryki 'To mnie gryzie' i mnie zignorowano... a szkoda, bo myslę, że w ten sposób wiele osób można by ustrzec.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uwaga na oszutkę!!

taaa, tylko kto sie bedzie chciał szarpać z babą na ulicy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś ją widział ostatnio? Ilekroć jestem w Oliwie służbowo, zawsze się bacznie rozglądam... kajdanki w pogotowiu :) Może gdzieś indziej teraz przebywa?

Odważnym przypominam, ze każdy może ją zatrzymać, gleba i po policję. To tzw. zatrzymanie obywatelskie i nie ma co się bać prokuratora.

No to poucz koleżankę co i jak jakby znowu chciała jej cokolwiek pożyczyć...

Za każdym razem jeżdżąc przez Oliwę jakoś tak bardziej się rozglądam. Kajdanki jednorazowe zawsze mam w samochodzie prywatnym :)

Moja koleżanka też ją spotkała i dała jej 20 zł..... :(

też jej "pożyczyłam na wieczne oddanie", będzie prawie 3 lata temu, w Pruszczu, wiedziałam, że może być oszustką, ale jeśli nie? miałabym wyrzuty sumienia...

To po co pracujesz dla tego systemu?Wszyscy młodzi od zawsze o tym mówią i wielu jest na szczęście poza systemem a tacy jak wy często za to ich karzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stałam na poczcie po jakiś list czy paczkę i weszła babka (znam ją z widzenia)z dzieckiem w wózku ok.1,5 roczku które miało zakrwawioną buzię i się darło a obok siostrzyczka 10 letnia uciszała to dziecko ze strachem w oczach że dostaną oboje wp......dol ,sama byłam z dziećmi więc nie mogłam się z nią szarpać,wyszłam z poczty zadzwoniłam na komisariat powiedziałam dokładnie wszystko i tak jak już pisałam "pan" był średnio zainteresowany tym co mówię,a ponoć są na to wyczuleni jak dziecku faktycznie dzieje się krzywda,ta baba to ogólnie patologia robi dzieci na potęgę jakieś tam do domu dziecka były pozabierane ,dzieci wychowuje ulica,ona jest DARMOZJADEM na głowie państwa ,łazi po opiekach i gdzie się da a do roboty nieee bo po co ,kiedyś widziałam jak grzebała w kiblu a w wózku małe dziecko......któreś tam z kolei już było......córka podeszła i coś ją zapytała i dostała w twarz...... , z tego co wiem to ona tłucze te dzieciaki ,jedna dziewczynka teraz ma 11 lat ,jest bardzo przemądrzała i cwana (nauczyło ją tego życie :( ) o godzinie 22-23 i nieraz później przebywa na dworze, i tutaj opieki i innych instytucji nie ma aby się tym zająć,ale jak normalny rodzic podniesie głos na dziecko to zaraz ma smród koło pupy.

oj Jadźka takich jak ty do policji biorą? wstyd! twój post duzo mówi o twojej inteligencji, a w zasadzie o jej braku :-)
czy tylko w policji źle się dzieje? czy jesteście pępkiem kraju? do lekarzy dostac się nie można itp. i to mnie bardziej boli. też w pracy używam swoich własnych przyborów typu papier, długopisy, spinacze itp. a nie zarabiam wiele. nie będę więcej z wami dyskutować bo widzicie tylko swoją krzywdę i nie da się nam dojść do jakiegokolwiek porozumienia. Waża praca jest ważna, owszem, i bardzo potrzebna, ale nie tylko wasza!

biedni to są ludzie Twojego pokroju, którzy nie rozumieją skali problemu. Tu nie chodzi o jednostkowe przypadki, tylko o system, który niszczy ten kraj.
Tylko co ja Tobie tłumaczę, jak postukać w czoło to tylko pusty odgłos słychać :) Durnotą łatwiej manipulować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

biedni policjanci... tylko im jest tak strasznie ciężko. Pozwalniac się i szukac innej roboty a nie tłumaczyć lenistwa brakiem tego i owego. Wolny kraj. chyba nikt wam lufy przy głowie nie trzyma co? czy może jednak tak, i jest to kolejny powód do użalania się?

Nie usprawiedliwiam, a skądże. Tak kolejne rządy o nas dbają, a co.

ps. na pocieszenie powiem, że na świecie wcale nie jest lepiej. Norweska policja miała dziurawą łódź i nie mogła wcześniej zneutralizować Breivika na wyspie, a angielska jak wybuchły zamieszki nie mogła nawet używać broni gładkolufowej...

a moze i powinni byc, jejku Ponury przestań ich ciągle usprawiedliwiac, w końcu od czego jest policja? Chyba nie tylko od kierowania ruchem 1 listopada....

Powody próbowałem wyjaśnić wyżej... myślisz że są ludzie na etatach kryminalnych aby ją i jej podobnych ścigać?

ale swoja droga na tym przykładzie można sobie zobaczyć jak bardzo skuteczny jest nasz organ ścigania... kurcze, kilka lat babka jest ścigana listem gończym a chodzi po ulicach i ludzi zaczepia. Nawet nie musi sie ukrywać a nie potrafią jej złapać. Super! To sie nazywa byc ściganym listem gończym... jak widac tylko z nazwy jest strasznie....

"trzeba kiedys przyczaic wariatke tam gdzie sa monitoring, jak bedzie prosic o kase dac jej, i zglosic na policje ze was zaszantazowala i wymusila 300zl, pojdzie siedziec !

Ja bym tak zrobila, ale nie dane bylo mi ja spotkac...szkooda"

Oszalałaś. To jest przestępstwo tworzenia fałszywych dowodów oraz składanie fałszywych zeznań jeżeli o czymś takim nie polegającym na prawdzie zawiadomisz.

Bez przesady. Pójdzie siedzić i bez tego, wystarczy że ma list gończy za poprzednie numery.

wyżej było zdjęcie tej pani

image

tutaj większe + rysopis i dane http://kryminalne.trojmiasto.pl/poszukiwani/7/

Mnie zaczepiła na Zaspie koło rynku, byłam wtedy w widocznej ciąży. Ale mówiła że przyjechała z synem na egzaminy i nie będą mieli jak wrócić do domu,Mówiła że była nawet w jakimś warsztacie, ale tam też jej nie pomogli Nie dałam jej pieniędzy wydało mi się podejrzane, strasznie wyolbrzymiała problem. Opis wyglądu tej pani zgadza się.

trzeba kiedys przyczaic wariatke tam gdzie sa monitoring, jak bedzie prosic o kase dac jej, i zglosic na policje ze was zaszantazowala i wymusila 300zl, pojdzie siedziec !

Ja bym tak zrobila, ale nie dane bylo mi ja spotkac...szkooda

Zainteresował mnie tytuł więc przeczytałam. Ja też miałam "okazję" natknąć się na tę oszustkę!!!!! W Gdyni na Obłużu przy szkole specjalnej, nieopodal skrzyżowania ul. Płk Dąbka z Podgórską chyba. Było to ok 4-5 lat temu. Pewnie do tej pory naciąga ludzi. Oczywiście śpiewka ta sama co u Was!!!! Mało tego, moja ciocia mniej więcej w tym samym czasie natknęła się na nią w Rumi.

czyli jednak jest podobnie jak z tym sławnym filmikiem, gdzie na ćwiczeniach auta są pchane? ;P (niby pościg, bo na paliwo brak kasy)

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8784383,Radiowoz_na_popych_rusza_w_poscig_za_bandytami__WIDEO_.html

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?