uwaga na oszutkę!!

W związku z tym, że zostałam oszukana i wiem, że nie tylko ja jedna, postanowiłam tutaj napisać w czym rzecz. Byc może kiedyś ta oszutka na Was wpadnie, a Wy będziecie wiedziały z kim macie do czynienia.

Owa oszustka sprzedaje wszystkim identyczną śpiewkę - otóz, że jej paliwa zabrakło, że przyjechała z dzieckiem na rehabilitację, że zapomniała portfela i dokumentów i nie ma jak paliwa kupić, że jest właścicielem wydawnictwa Libra... Celem tej całej śpiewki jest pożyczenie kasy na paliwo i jak sama deklaruje w ciągu godziny kasę odda. Bierze numer telefonu, aby się odezwać... oczywiście nigdy nie oddzwania.

Ja dałam się nabrać. Uwierzyłam jej i pożyczyłam 20 zł. Kasa nieistona, ale przez takich ludzi ja już nie będę umiała zaufać komuś, kto być może naprawdę będzie potrzebował pomocy.

Ta kobieta - mi przedstawiła się jako Małgorzata - jest raczej niskiego wzrostu, dobrze ubrana, zadbana, ciemne, krótkie włosy, wiek ok 45 lat.

Z naszego forum dwie dziewczyny miały 'przyjemność' ją spotkać - Sylwia i Monika.

Mało tego jak opowiedziałam o mojej przygodzie teściowej okazało się, że jej znajoma też spotkała tego babsztyla... mało tego moja bratowa również! Co ciekawe moja bratowa spotkała ją około 2 lata temu - i też miała taką śpiewkę.

Ta baba była już widziana w Wejherowie, w Sopocie i na Chełmie!

Jak sobie pomyślę ile ta baba dziennie oszukuje osób i ile kasy dostaje to mnie krew zalewa. Zakładając, że dziennie naciągnie 5 osób, każda da po 20 zł, to 'pracując' tylko od poniedziałku do piątku 'zarabia' 2000 zł

I jeszcze jedno - bardzo lubi zaczepiać młode mamy z dziećmi... wiadomo takie serducha łatwo ruszyć na hasło dziecko+rehabilitacja+brak paliwa ...

Napisałam artykuł do portalu trojmiasto.pl w tej sparwie do rubryki 'To mnie gryzie' i mnie zignorowano... a szkoda, bo myslę, że w ten sposób wiele osób można by ustrzec.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uwaga na oszutkę!!

No jak spotka mnie to w zależności od okoliczności - gleba, wykręcenie rąk i tel. alarmowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ponury - chętnie bym zadzwoniła :] ale ta typiara nie chce jakoś na mnie trafić ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamuska, co nudzisz. Kogo obchodzą twoje wynurzenia? Tak jęczy co drugi w tym kraju, a ona nadal na wolnosci. Dzwonić 997, już czas samemu działać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak to jest chodza takie naciagaczki wykorzystujac niby niepelnosprawnosc dziecka ktore pewnie jest zdrowe.Pozniej gdy ktos naprawde potrzebuje pomocy dla dziecka niepelnosprawnego np na rehabilitacje bo jest to koszt kosmiczny to ludzie nie pomagaja bo mysla ze to oszustka mialam taka sytuacje roznoszac ulotki z prosba o oddanie 1 procentu dla synka i wlascicielka duzego sklepu potraktowala mnie jak jakas naciagare myslalam ze sie zakopie pod ziemie a to byla tylko prosba o oddanie 1 procentu z podatku ktore idzie i tak do skarbowki

znowu ona?

http://kryminalne.trojmiasto.pl/poszukiwani/7/
przypomnienie starego artykułu na 3mieście http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Uwazajcie-na-oszustke-n35430.html

Jutro dzwonie na policje, dzis juz pozno, Grasuje wszedzie w trójmieście,zadbana, 1.60, ciemno bordowe kłaki. Jeszcze dorwe wariatkę. Dałam 30 zł a jestem studentką. To dużo jak dla mnie.. Trzeba ja w koncu dorwac, poznam ja drugi raz bez problemu. Jak na nia sie natkniecie, za łape ja i po policje, krzyczeć ratunku , złodziejka , cokowiek, żeby się nie wyrwała. Razem musimy ją złapać, ona to robi od tylu lat! Zróbmy coś! Zgłaszajcie to!

Fakt że dzisiaj pan policjant z którym rozmawiałam był raczej zainteresowany tym co mówię i mam nadzieję że się nie mylę ,a wtedy jak dzwoniłam o to zakrwawione dziecko to odniosłam wrażenie że zawracam panu pupę i w ogóle po co ja dzwonię co go to obchodzi że ktoś pobił dziecko które miało około 1,5 roczku może 2 latka i wyło z bólu a siostrzyczka uciszała bo widziałam że bała się że też oberwie a maluch dostanie poprawkę.........Jeżeli chodzi o czas oczekiwania na połączenie to fakt jest baaaaardzo długi ,i zastanawia mnie że jak nic się nie dzieje to widzę radiowóz co godzinę (najczęściej jak spisują lokalnych pijaczków ) a jak są potrzebni bo jakaś grubsza afera to nagle cisza i spokój ,podobnie jak z SM jak spisać babulkę sprzedającą pietruszkę to ich pełno a jak kogoś biją albo małolactwo coś dewastuje to wtedy nagle pod ziemie się zapadają :((.
Najbardziej chyba zawodzi system przekazywania info trochę za wolno to wszystko trwa,mam nadzieję że kiedyś będzie lepiej :)
i złapią tą babę bo szlag mnie trafia jak ktoś "wysługuje się" dziećmi :(

Mi się też zdarza dzwonić i z reguły długo czekam na połączenie ale próbuję do skutku. Ostatnio była bójka na osiedlu i jak już mi się udało dodzwonić to Policja dotarła w miarę szybko, tylko w międzyczasie towarzystwo się rozeszło i było mi głupio że zgłoszenie było na darmo. kulka**, myślę że niestety nie można zakładać, że radiowóz jest blisko miejsca zdarzenia :(

Ja czekałam ponad pół godziny od zgłoszenia o zakrwawionym ( najprawdopodobniej pobitym) dziecku byłam na poczcie w Oliwie komisariat może 5 minut drogi.................

Kulka - nie martw się ;) ja ostatnio na przyjazd Policji czekałam 3 godziny ;) doczekałam się w jakieś 10 minut od drugiego telefonu ;) (pomylili adres - przynajmniej taka była wersja)

jakby wiecej takich było to mniej kryminalistów by po świecie łaziło

Jeśli nawet to co ? Mam tak jak ty udawać że nie widzę i "pozwalać" oszukiwać dalej ?

kulka /detektyw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podałam im ja prawie na tacy

Ja po dzisiejszej próbie dodzwonienia się na policję nie dziwię się że oszuści,złodzieje itp. y chodzą tyle lat jak policja działa jak.....................ech szkoda słów

ja jak pracowałam jeszcze w sklepie to przyszła do mnie, to było 5 lat temu mniej więcej
śpiewka identyczna, ale powiedziałam że tylko tu pracuję i nie mam pieniędzy...

Ubrana w czerwone spodnie i zielony sweter/bluzę

Zadzwoniłam ale zanim ktoś łaskawie podniósł słuchawkę ona się oddaliła,grasuje po Oliwie spotkałam ją na Opackiej szła w górę

Spotkałam ją dzisiaj

Ponury, myślę, że kobiety raczej nie będą chciały przeprowadzić zatrzymania obywatelskiego, po prostu trzeba chwilę pogadać i się nie zdradzić że się wie kim ona jest, a za chwilę zadzwonić na Policję.

Inne tematy z forum

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?