uwaga na oszutkę!!

W związku z tym, że zostałam oszukana i wiem, że nie tylko ja jedna, postanowiłam tutaj napisać w czym rzecz. Byc może kiedyś ta oszutka na Was wpadnie, a Wy będziecie wiedziały z kim macie do czynienia.

Owa oszustka sprzedaje wszystkim identyczną śpiewkę - otóz, że jej paliwa zabrakło, że przyjechała z dzieckiem na rehabilitację, że zapomniała portfela i dokumentów i nie ma jak paliwa kupić, że jest właścicielem wydawnictwa Libra... Celem tej całej śpiewki jest pożyczenie kasy na paliwo i jak sama deklaruje w ciągu godziny kasę odda. Bierze numer telefonu, aby się odezwać... oczywiście nigdy nie oddzwania.

Ja dałam się nabrać. Uwierzyłam jej i pożyczyłam 20 zł. Kasa nieistona, ale przez takich ludzi ja już nie będę umiała zaufać komuś, kto być może naprawdę będzie potrzebował pomocy.

Ta kobieta - mi przedstawiła się jako Małgorzata - jest raczej niskiego wzrostu, dobrze ubrana, zadbana, ciemne, krótkie włosy, wiek ok 45 lat.

Z naszego forum dwie dziewczyny miały 'przyjemność' ją spotkać - Sylwia i Monika.

Mało tego jak opowiedziałam o mojej przygodzie teściowej okazało się, że jej znajoma też spotkała tego babsztyla... mało tego moja bratowa również! Co ciekawe moja bratowa spotkała ją około 2 lata temu - i też miała taką śpiewkę.

Ta baba była już widziana w Wejherowie, w Sopocie i na Chełmie!

Jak sobie pomyślę ile ta baba dziennie oszukuje osób i ile kasy dostaje to mnie krew zalewa. Zakładając, że dziennie naciągnie 5 osób, każda da po 20 zł, to 'pracując' tylko od poniedziałku do piątku 'zarabia' 2000 zł

I jeszcze jedno - bardzo lubi zaczepiać młode mamy z dziećmi... wiadomo takie serducha łatwo ruszyć na hasło dziecko+rehabilitacja+brak paliwa ...

Napisałam artykuł do portalu trojmiasto.pl w tej sparwie do rubryki 'To mnie gryzie' i mnie zignorowano... a szkoda, bo myslę, że w ten sposób wiele osób można by ustrzec.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uwaga na oszutkę!!

O ile się zjawią.......
Kurcze to w moich okolicach i jakoś nie mogę jej trafić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pieczulka, ale o czym Ty mówisz? Tutaj masz osobę ściganą listem gończym.

W przypadku zauważenia na waszym miejscu delikatnie bym obserwował. Od razu tel. na 997, wyraźnie mówimy że widzimy właśnie osobę ściganą listem gończym. Da radę... to nic trudnego.

Oczywiście w żadne zatrzymania obywatelskie się nie bawimy. Szkoda ryzykować życie. Zostawcie to służbom.

tu dobrze ze naglasniacie taka sytuacje, bo widac ze naciagaczka - albo naciagaczka w potrzebie?!? bez kasy...

ale nie mozna generalizowac takich zachowan, kiedys pracowalam w cukierni i przyszla babka ze jej [portfel albo ukradli albo zostawila w domu, a musi wrócic do siebie , juz nie pamietam czy chciala 5 czy 10zl, dalam jej i mowie pal pies najwyzej mnie naciagnie ale wygladala sympatycznie i faktycznie zalamana, przyszla i oddala mi kase nastepnego dnia.mimo ze ja sie mentalnie z kasą pożegnałam.

kurde no - jakoś na mnie też trafić nie chce ;P

Ja czekam aż na nas trafi :D

No to tel. jak się znowu pojawi gdziekolwiek. Naiwne kobiety...

Kryminalni po takim tel. by ją zdjęli w ciągu 30 min.

Ludzie, ile jeszcze czasu potrzebujecie? Policja nie może być wszędzie.

wczoraj: Oliwa, ul. Czyżewskiego, okolice AWF

A gdzie ta pani aktualnie "grasuje"? Może wreszcie dałoby się ją namierzyć i złapać...

podbijam wątek bo wczoraj dałam się oszukać tej pani... motyla noga

a dlaczego nie?
Bo w Polsce nic, nikogo juz nie zdziwi:)

W rzeczywistości ta oszustka korzystniej wygląda jak na fotce z listu gończego.

A dlaczego nie? To ekstra wynik zatrzymanie takiej osoby.

A czy przyjadą w ogóle ?

Pfff, mylisz się. Tutaj chodzi o gonga na 997 że widziałąś osobę POSZUKIWANĄ LISTEM GOŃCZYM, znajduje się tu i tu.... a nie o jakieś 2 zł.

kilka razy wyżej był podany link do listu gończego... trzeba pewnie zgłosić Policji, że tu i tu jest osoba poszukiwana listem gończym za oszustwa - i znowu próbuje wyłudzić pieniądze...

zgadza się Ponury?

kolejny raz link do listu gończego owej pani http://www.pomorska.policja.gov.pl/posz_csposzb.php?nr=120

no ale zastanówcie sie zadzwoni ktoś na policje i powie, ze jakas kobieta chciala pozyczyc 20 zl i mamy podejrzenia ze chce nas oszukac? Przeciez zabija smiechem kogos takiego na policji. Zeby bylo przestepstwo to ona musi te pieniadze pozyczyc i ich nie oddac to po 1 (moze ktos jej pozyczy specjalnie wiedzac ze nie odzyska? ) a po 2 za 20 zl to nikt jej nie bedzie scigal... Jedyny sposob na ta babe to ostrzegac ludzi zeby sie nie dali naciagac!

Jeżeli ludzie udają, że jej nie widzą ?! Telefon na 997 jak się pojawi i już ją mają... bez pomocy ludzi to psia robota.

i co? ciągle gdzieś jest i wiecznie nieuchwytna dla policji? chociaż tyle osób tutaj już o niej czytało i widziało fotkę + list gończy?

dziś ta pani oszustka grasowała na cisowej w Gdyni...

no ja miałam na poczatku problem z tym żeby poznać że to tamta ale to zdjecie jest stare z 2001 r. ale jak się przyjrzeć to widać że to ta sama twarz...chociaż starsza, w makijażu, lepszej fryzurze itd.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...