warsztat samoobsługowy?

Witam, wie ktoś czy w Gdańsku powstał jakiś warsztat samoobsługowy?Z tego co wiem self-service na siedlcach już nie istnieje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: warsztat samoobsługowy?

Wiem, że w Gdyni Morena i Gdańsku na Grabówku powstały nowe warsztaty samochodowe sieci FeuVert. Agresywnie walczą o klienta oferując sporo usług w atrakcyjnej cenie. Mają między innymi przechowalnie opon i e-sklep z dość dużą ofertą http://www.feuvert.pl/oferta/uslugi/montaz-i-wymiana-opon-108.html. Co do samodzielnego warsztatu to ja mam taki na podwórku. Kupiłem sobie klucz elektryczny do opon i żabkę do podnoszenia samochodu. Nie sądzę by ktokolwiek udostępniał wyważarkę komputerową z zestawem ciężarków. Poza tym minęły już czasy by bez podpięcia komputera wiele rzeczy naprawić. Chociaż może to dobry pomysł by otworzyć wypożyczalnię sprzętu do naprawy samochodów. No ale żabka i elektryczny klucz do kół kosztują niecałe 200 zł. Wymiana na stacji 60 zł z wyważeniem. To ile miało by kosztować wypożyczenie narzędzi ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Polsce taki warsztat samoobsługowy nie ma racji bytu. Ludzie, którzy mają pieniądze jadą do serwisu, płacą i nie dyskutują. Większość jednak jeżdżąca swoimi 15-20 letnimi samochodami chciała by usunąć usterkę za 5 zł. Dla nich wymiana klocków w warsztacie za 40 zł to za drogo. Gdy słyszą 10 zł za wymianę żarówki łapią się za głowę! Taki klient to nie klient. Warsztat samoobsługowy należy wyposażyć, wynająć pomieszczenie, ogrzać je, opłacić ZUS, prąd, wodę, telefon i inne. Właściciel takiej firmy też chciałby zarobić na tym trochę więcej niż 1600 brutto, bo nie będzie tego prowadził charytatywnie. Za dużo kosztów do spodziewanych zysków. Ile więc miało by kosztować wynajęcie takiego stanowiska Twoim zdaniem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

pierwszy lepszy warsztat samoobsługowy z googli:
http://www.samoobslugowy.waw.pl/cennik-promocje/
jak widać ceny są małe a jest wiele drobnych rzeczy które wiem jak samemu zrobić a dodatkowo majsterkowanie przy samochodzie sprawia mi przyjemność więc gdybym miał do dyspozycji podnośnik to z całą pewnością sam bym naprawiał swój samochód.
Z tego co pamiętam to w self-service brali 5zł za godzine za wypożyczenie narzędzi i ok. 25zł za godzine z podnośnikiem.
W Warszwie, Poznaniu, Wrocłąwiu, Krakowie takie warsztaty są popularne wśród osób które traktują samochód jako coś więcej niż narzędie pracy albo środek transportu z punktu A do punkt B, niestety tutaj jak widać to jeszcze czarna magia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio dotarło do mnie info że ktoś planuje taką inwestycje w tym roku gdzieś w centrum Gdańska ale na razie żadnych oficjalnych informacji nie znalazłem. Poczekamy zobaczymy, byle nie upadło tak jak Self-Service.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest warsztat na Narwickiej 10 KMF-Motoryzacja :D

http://moto.trojmiasto.pl/Napraw-i-jedz-w-Gdansku-powstal-warsztat-samoobslugowy-n80681.html proszę bardzo

Inne tematy z forum

JAKI MOTOCYKL (32 odpowiedzi)

Jaki motocykl polecacie jako pierwszy dla osoby która chce używać motocykla dla przyjemności i...

Mój pierwszy samochód (208 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

Wypożyczalnia samochodów jaka? (6 odpowiedzi)

Jaką polecacie wypożyczalnie samochodów? bo jak na razie to sytuacja beznadziejna kaucja 2000 zł...