wartość mieszkania a jego wykończenie

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
proszę o opinie o ile może się zwiększyć wartość mieszkania po jego wykończeniu (standard średni, nie luksusowo)
czy mogę liczyć że 15% pójdzie w górę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wartość mieszkania a jego wykończenie

Zawsze dobrze wykończone mieszkanie jest więcej warte .
wszystko zależy od kilku czynników np.lokalizacja ,wygląd elewacji budynku ,komunikacja miejska itp .
Druga sprawa 15% to jest pojęcie względne nie wiem co to za mieszkanie ,ale na spokojnie 10% po remoncie zyskasz a więcej jak wyciągniesz to twoje.
Pozdrawiam! Arek

http://www.remonty-gdynia.cba.pl

dziękuję za odpowiedź
lokalizacja rumia janowo, ul.dąbrowskiego/janowska
budynek nowy deweloperski

chciałabym żeby mieszkanie po wykończeniu było wartę więcej ok 15% :)

Wszystko zależy od oczekiwań kupującego.
Gdy wprowadzalismy się do naszego bieżącego mieszkania i tak zrobiliśmy generalny remont włącznie z przeprojektowaniem i przestawieniem wszystkich ścianek działowych, całej instalacji kuchennej i łazienkowej, pod nasze potrzeby.
Więc wykończenie mieszkania ktore zastalismy, a było na przyzwoitym poziomie nie miało dla nas znaczenia. Raczej odwrotnie - patrzyliśmy czy nie bedzie za trudno usunac kafelkow, terakoty, podgrzewanej podlogi i scian :)
Wszystko zalezy od kupujacego :)

dziękuję za odpowiedź,
jednak ja nie mam zamiaru sprzedawać tego mieszkania, zapytałam tylko o ile może się zwiększyć wartość takowego mieszkania po wykończeniu
tzn czy jeśli wydam na wykończenie hmm... 40tyś to mogę założyć że mieszkanie jest warte 40 tyś więcej niż przed wykończeniem? czy jet to inaczej liczone?

Trochę nie takie rozumowanie.Klienta nie obchodzi ile włożyłaś w remont tylko jak ten remont tobie wyszedł.Możesz zainwestować tylko 5000 zł ,a wartość mieszkania wzrośnie o 25000 zł

ok ale tu nie chodzi o żadnego Klienta, chciałabym spojrzeć okiem rzeczoznawcy który może ew. mieć wgląd w Faktury z tej modernizacji

raczej nie powinno to mieć znaczenia