wi-free ???
Ostatnio zauważyłem jakoś nadaktywnośc routera UPC na ledzie wifi plus zmianę nazwy na wi-free zamiast UPCxxxx. Krótkie googlowanie i wyszło na to że UPC robi za dobrego wujka i włącza (bez pytania) tenże wi-free ludziom na routerach w ich mieszkaniach. Przestudiowałem umowę i nigdzie nie znalazłem że się zgadzam na robienie za jakiegoś hotspota, z drugiej strony również nie za bardzo wierzę że nie wiąże się to ze zwiększonym poborem mocy (a za prąd do routera płacę ja!)
Czyli ogólnie nie podoba mi się że UPC bez żadnego powiadomienia włączyło mi (czyli zdalnie przeprogramowało router w moim mieszkaniu) te całe wi-free (oczywiście UPC twierdzi że można to sobie wyłączyć, ale jak coś wyłączyć jak się nie wie ze jest to włączone i dlaczego mam coś wyłączać co nie powinno być włączone?)
Czyli ogólnie nie podoba mi się że UPC bez żadnego powiadomienia włączyło mi (czyli zdalnie przeprogramowało router w moim mieszkaniu) te całe wi-free (oczywiście UPC twierdzi że można to sobie wyłączyć, ale jak coś wyłączyć jak się nie wie ze jest to włączone i dlaczego mam coś wyłączać co nie powinno być włączone?)