własny lumpeks

Temat dostępny też na forum: Hydepark
Witam, chcę otworzyć lumpeks w pruszczu gdańskim na osiedlu wschód, gdzieś w pobliżu sklepu sieci 34 i poczty na gałczyńskiego. Chciałem poznać wasze opinie na temat takiej działalności-czy się to jeszcze opłaca? oraz czy w tej okolicy jest potrzebny taki sklep?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: własny lumpeks

Nie opłaca się już ten biznes. Trudno jest o dobry towar, hurtownie mocno podniosły ceny tzw. "sort", a "niesort" nadaje się na szmaty.
Najważniejszy jest dobry dostawca - jeśli pozyskasz ciuchy dobrych marek, to Panie nawet z Gdyni będą przyjeżdżać do Ciebie. Kluczem są marki - musisz się na tym znać, wiedzieć co jest chodliwe, wyszukiwać różnych dostawców, również outlet`owych (trudno się wbić w łódzki układ ale trzeba próbować). Wiele znanych marek jest szytych w Polsce: np. Hugo Boss (niektóre casual Black i Orange), Hilfiger (kolekcje na Europe Wsch.), Cottonfield/Jackpot (nie wiem czy jeszcze szyją w Łodzi), Levi`s/Lee/Wrangler. Niektóre linie Armani Jeans są również szyte u nas.
W mojej ocenie wchodzenie w używany towar marek George, Dorothy Perkins, itp. (angielsko średnio i nisko półkowe marki) mija się z celem. Szwedzki towar jest obecnie niskiej jakości - również niemiecki słabnie.

Tak jak pisałem powyżej, kluczem są marki - masz dobre marki w ofercie i również outlet; możesz otworzyć punkt nawet w lesie. Tu działa marketing wirusowy, czyli "jedna pani drugiej pani". Wszędzie Cię znajdą:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

wyczerpując odpowiedź :) chodząc po lumpeksach w pruszczu najbardziej znaną marką jaką znalazłem to h&m, konkuręcja słaba, ciuch były by od zaprzyjaźnionego hurtownika, ciuchy z angli,włoch, szwajcarii, dostał bym sort w dobrej cenie i sam bym go wybrał. On mnie namawia, tylko mam znaleść dobr punkt na sklep
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak Ci napisałem - kobiety, jak niedźwiedź za miodem, pójdą wszędzie gdzie mogą dostać coś ciekawego do ubrania. Moja żona wpada w amok, gdy jest w nowym lumpeksie - inne Panie również są jak w amoku.
Ale podkreślam - dobre marki są kluczem do sukcesu. Poza tym, trzeba się markach znać, więc polecam zgłębienie tej wiedzy ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na biznesforum jest pełno ogłoszeń "dostawców" towaru.

Na rozluźnienie klimatu - http://www.absurdarium.pl/wp-content/uploads/2010/01/www.absurdarium.pl_2010-01-07_5.jpg
:)

zgadzam się, najważniejsza jest jakosc oraz marka, znam ciucholand gdzie to i to jest idealne i naprawde dobrze prosperuje ten lumpeks ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie ten lumpeks? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolo sieci bylo by super :) miala bym blisko hehe ale tak jak mowil przedmowca tylko markowe i fajne ciuchy maja szanse No i tez dla dzieciaczkow bo na os wsch jest duzo dzieciaczkow :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś w Gdańsku-Wrzeszczu był dobry lumpeks - Magnifique. Naprawdę mieli dobre marki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja polecam internetowy lumpeks www loompex pl :) tanio i przystępnie .. przy zakupie już 2 rzeczy wysyłka gratis :) !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobry lumpeks we wrzeszczu kiedys byl na DMowskiego ;) nie wiem jak teraz z ciuchami :)

Teraz to tam już nie ma niestety NIC ciekawego...

Lumpeks na Gałczyńskiego by się przydał ale z dobrymi ciuchami nie starymi,niemodnymi szmatkami. By przychodzili klienci musiałyby być przynajmniej raz w miesiącu dostawy i przeceny no i ceny nie mogłyby być zbyt wygórowane bo w niektórych lumpeksach przesadzają płaci się tam jak za nowe!

mysle ze jezeli chodzi o ciuchy atmosphere zawsze bedzie branie ze zwgledu na cene i wzornictwo wystarczy looknac allegro. co do innyc
h marek to cena w sorcie niewiele odbiega od nowego ciuchu z me
tka. moze sklep z abercrombie fitch. wiele osob by sie dalo pokroic by miec dostep do tych oryginalnych ciuszkow btw sama jestem wielka fanka a&f

Inne tematy z forum

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...